Bora Otic je vodio program. Sto se tice navodnjavanja jasno se videli tragovi gde su kapaljke kapale.Ne znam, kad smo mi bili, bile su Go-go igračice i takmičenje u krunjenju kukuruza, ručno.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Bora Otic je vodio program. Sto se tice navodnjavanja jasno se videli tragovi gde su kapaljke kapale.Ne znam, kad smo mi bili, bile su Go-go igračice i takmičenje u krunjenju kukuruza, ručno.
Bilo je u Temerinu 100%. Ček polako, da nisi ti Momo onaj što je pisao da poljoprivrednik treba da proizvede kukuruz a da cena ne treba da ga zanima. Tvoji komentari mi imaju slične poruke, pa samo da proverim...Ljudi stanite na loptu. Sad gledam sta se pisalo zadnjih par stranica. Imamo ovde covjeka strucnjaka , na prvoj liniji , i umjesto da ga iskoristimo ,da nesto saznamo , a opet mozemo i sami da poredimo , vi osuli po njemu zbog cijena sjemena ?? Ovo je tema proizvodnje kukuruza , manite se cijena , na njih i na vrijeme nemozemo uticati pa zasto se ljutiti ? Poslije se pitam kako Dragana nebude dugo na forumu.
У Темерину на Петефи имању.Сузана је била тада,баш је било круњење кукруза ручно.И ја сам тада са колегом обилазио тада кроз кукуруз,видели се трагови кпк система.Bilo je u Temerinu 100%. Ček polako, da nisi ti Momo onaj što je pisao da poljoprivrednik treba da proizvede kukuruz a da cena ne treba da ga zanima. Tvoji komentari mi imaju slične poruke, pa samo da proverim...
Mi smo bili 05.09 u utorak
Kako posle toga verovati semenskim kućama?У Темерину на Петефи имању.Сузана је била тада,баш је било круњење кукруза ручно.И ја сам тада са колегом обилазио тада кроз кукуруз,видели се трагови кпк система.
Ко каже да им верујем?Са промотерима одавно никакв посао немам,јер у суштини не кажу ништа паметно осим реклама и генерално даве и одузимају време.Сам бирам сам дајем паре и са обзиром на квалитет земље форсирам домаће хибриде и нисам незадовољан.Kako posle toga verovati semenskim kućama?
Nedavno sam nabavio dve knjige vezane za selekciju i oplemenjivanje kukuruza. Puno toga se promenilo od prvih hibrida do današnjih generacija hibrida. Logično je zašto su dve kompanije najbolje u selekciji kukuruza... Prva je jer je prapostojbina kukuruza centralna amerika i tu je najveći genetski varijabilitet. Iz te ogromne banke gena sa hiljadama ili milionima ukrštanja veća je verovatnoća da će se desiti taj heterozigotni efekat tj hibridni efekat. Ako ti je banka gena mala...nemaš baš puno manevarskih mogućnosti za nova ukrštanja. Dakle trebaju ti sveži geni introdukovani u tu populaciju gena koju već poseduješ... Pa da zamešaš karte opet i probaš sreću.Zp i Ns hibridi , nije to ogromna razlika , nisu bili toliko losi , sitnice su to , veci faktori su tip zemlje , padavine , agrotehnika, ... Najvece razlike , licno mislim , slabija stabilnost na polijeganje , previse listova perusine oko klipa i preduge iznad vrha klipa pa ostane zatvoren pa slabije otpusta vlagu , preduga drska klipa , plitko usadjeno zrno , siroko zrno pa je manja ukupna masa zrna u klipu , manja povrsina lisne mase pogotovo gore do klasa ,.. ostalo manje vise isto.
Ako baš moraš, za skidanje u zrnu Zp 427 i Ns 3023...Kad smo vec dosli do toga da stranih i brendiranih hibrida nema u ponudi, da ne kazem preskupih, sta bi preporucili od domacih hibrida i ovih jeftinijih
Bice nekih 20 tak jutara domaceg, trebalo je p0164 ali nisam uspeo da nabavim seme...Ako baš moraš, za skidanje u zrnu Zp 427 i Ns 3023...
Zamisli, ni 427 ne možeš naći... Valjda kad je nestalo p i dkc, pokupili i zp što je bilo...Ako baš moraš, za skidanje u zrnu Zp 427 i Ns 3023...
Zp i Ns hibridi , nije to ogromna razlika , nisu bili toliko losi , sitnice su to , veci faktori su tip zemlje , padavine , agrotehnika, ... Najvece razlike , licno mislim , slabija stabilnost na polijeganje , previse listova perusine oko klipa i preduge iznad vrha klipa pa ostane zatvoren pa slabije otpusta vlagu , preduga drska klipa , plitko usadjeno zrno , siroko zrno pa je manja ukupna masa zrna u klipu , manja povrsina lisne mase pogotovo gore do klasa ,.. ostalo manje vise isto.