Kukuruz 2021

Da li je neko izašao sa uslovima prijema kukuruza?

Danas merena vlaga p9300,22%, setva mislim 12.04....nesto mi to mnogo.
Pored njega ZP Devil isti dan setve,vlaga 29%....😭

Данас код Мандићеве пумпе на ауто путу од Врбаса ка Новом Саду са десне стране косе кукурузе и то огромна табла прашило за комбајном ненормално.

Verujem da ima vise od 350kg tako da je moguce da ti je prinos jos bolji. Ja sam do sad uvek racunao oko 400kg, do racunice sam dosao tako sto sam izracunao zapreminu cardaka i kada je ceo okrunjen u dzakove izmerio nekoliko dzakova i uhvatio prosek po dzaku i pomnozio sa brojem dzakova da dobijem ukupnu kolicinu (posto nije sve mereno) i to uporedio sa kubikazom cardaka. Izaslo je nesto malo manje od 400kg cini mi se ali to je bio jako suv kukuruz tako da ovaj koji sad oberes sa vlagom recimo 25% ce najverovatnije imati i preko 400kg/m3.

Predavao sam suncukret i doneo čovek par klipova (ne znam koji je hibrid) ,da izmeri vlagu .Rukom okrunjen 16,1%.

d3dce1a91c17ce60b396c63e9007175e.jpg
01f0bb79fd49413762a91cd42dae970c.jpg

Pionir 9300,ipak sam ga obrao u klipu i ostavio u cardak
Na 4,5 lanaca 10 prikolica kao sa slike

Jesi računao koliko to izadje kg/kj kad se okruni...
Cekam nekog odavde da se javi i izracuna,ali vec godinama ja prodajem dve-tri prikolice u klipu i ovako napunjena u klipu ima 2300-2400 kg...e s obzirom da je na 19 cm posejano...

Sent from my motorola one fusion+ using Tapatalk

Poslednja izmena:
Kod nas ljudi prodaju kada je tako u klipu u pola cene od krunjenog.
Znaci ako u kikindsku prikolicu stane 4t zrna, ista ta prikolica obranog u klipu se racuna kao 2 tone zrna......

Nazad
Vrh