MOMOSARIC
Član
Jest al opet to drzi gornju granicu
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Kao 2012 i 2017-ta mala ponuda i još manja cena... Ili kao odlučna 2020-ta sa odlučnim rodom i potražnjom kao i cenom? PojasniManja ponuda, veća potražnja
2012-te godine nije bilo kukuruza. Cena bila 27 din u zetvi samo sto ja nisam imao ni jedan kilogram za prodaju.Snaći će se oni.
Bez obzira koliko glupavo zvuči al nama ratarima je bolje da ga nema
Nešto si ti pomešao. Te 2012-te je rod bio užasno loš a i cena je bila loša.Samo prvih mesec je bilo 27 pa strašan pad cene zbog "aflatoksina". Tu godinu je većina poslovala u debelom minusu. A 2020-ta rod odličan a i cena je išla već u novembru od 20 din pa dostigla 28-30 din. Kako si to zaboravio pa to je bilo pre nekoliko meseci.Samo nek on rodi da imamo s čim kalkulisati u suprotnom džaba sve. A Srbija je u top 10 izvoznika kukuruza u svetu.Mala zemlja al veliki lopovi u njoj.2012 je cena bila dobra.
2020 rod dobar cena ne.
Potražnja je kod nas uvek dobra, jako puno firmi trguje i izvozi. Mi kao mala zemlja nećemo uticati na cenu, ali ukoliko ga nestane ( ja ne znam kad se to kod nas desilo) sto mislim da ni ove godine nece biti, moglo bi doći do belaja
Al videcemo, nema pravila, svaka godina se razlikuje
Manja ponuda, veća potražnja
Verovatno su mnogi pomislili da si lud kad si napisao da je dobro kad ne rodi, al sad se vidi da ti to jos nisi doziveo kako je kad ne rodi jer 4t/kj za tu godinu je vrh! Da si ti bajo imao 500kg drugu bi pesmu pevaoJa nikad više para nisam uzeo nego 2012 .
A pritom se najmanje mučio
Imao sam prosek nešto preko 4t/kj i prodao sve i zrno drzavi po 29,60
Ja sam ratar i logično je da volim da mi rodi da ne dodje do zabune.
Ali nekad stvari dodju naopako