2808
Član
Strasno,upravu si,uzas zivi....Kad vidim ovo ne smem ni pomisliti da se pozalim ,ovo je horor prica
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Strasno,upravu si,uzas zivi....Kad vidim ovo ne smem ni pomisliti da se pozalim ,ovo je horor prica
Колико густина сетве може ублажити последице суше?
Ima nesto u tome sto kazes , ali zato treba poznavati svoj kraj ,reljef, i zemlju . Izuzetno rijtka sjetva ,npr 30cm i do 35 ima logike ali za neke krajeve i zemlje. Uzimamo iz iskustva visegodisnji prosjek pa prema tome odlucimo gustinu . U ravnicarskim krajevima ovuda , sa zemljom srednje kvalitete i prosjecnim sadrzajem humusa i gline mozda je opt oko 21 do 23cm . Rijecni nanos ,ili zemlja teza a bogatija humusom oko 19 do 20 ,...Plitka zemlja ,pijesak , ili sljunak na maloj dubini ili brdo ,ako bas mora kukuruz oko 30cm .Колико густина сетве може ублажити последице суше?
Имали смо раније примедбу Ђорђу Антонијевићу да му је кукуруз ретко посејан. Какво је стање и како изгледају клипови, нека Ђорђе постави слике (и наравно нека нагласи ако је заливао и слично).
Slikacu ti sutra ili za neki dan njivu preko puta moje kad budem isao da nosim stajnjak. Ja sejao 5.4.i uhvario me hladan talas i crv malo a on posejao posle mene u jos boljim uslovima i mislim da je sejao pionir o412 da vidis razliku. Uopste nema pravila ni kod mene nije sjajno,ono sto sam slikao je medju najboljim klipovima. Covek bolje radi i vise radi zemlje od mene ali eto,vidis i sam da nista nema vise pravila...Jbt stvarno kad vidim slike deluje deprimjrajuce koliko vam veliki klipovi sva sreca pa nije to za stalno
Jbt gde nadjete takve klipove ja ovde ceo dan da trazim NEMA.
A smrdi unutra na baru
Zaboravio sam da napomenem da mi je cela njiva pod staklenikom i sistemom kap po kap a ima i podno grejanje pa su zato takvi klipovi.Ma to su oni redovi iza kuce brate u basti sto baba zaliva svako vece kad zaliva paradajz...
To si u pravu totalnoSejan 24.4.dosta đubreta brzo je nikao i u početku imao čestih padavina nisam ja mnogo pametan nego se neke stvari poklopile
Cuti,odlican je brate,lepo formiran,lepo napunio. (Kako je moglo da bude)