Kukuruz 2021

Nemoj te krezave potpuno otpisivati . Lagano skini listove i protresi , vidi dali otpadaju dlake svile . Postoji sansa da su kasnije sad poslije kise oplodjena ostala zrna . Nemora da znaci al dan dva je bio u pitanju

Svi ti klipovi koji su krezavi i izbacili par ili pola zrna vise nemaju sanse da popune klip. Prosao je voz pored njih. Zavrsili su svoje. Ono sto ima ima i to je sve.
Ako pogledas dobro ta znra nisu od juce formirana vec su u mlecnoj fazi i za par dana prolaze i tu fazu.
@šandor
Koji hibridi su u pitanju na slikama? Isto pitanje i za @Dobrinčan?
@cicimoric kod tebe je Dkc?

Da se stanje kod mene poboljšalo - jeste. Kukuruzi osveženi i lepo rade. jedina stvar što mi se ne sviđa je da mnogo ima klipova koji izlaze iz komuše. To će sve ptice da pojedu ili će da pocrni od kiše ili da bude buđav. Da je bila koja dobra kiša ranije da komuša izgura svoje onda ne bi bilo ovih problema. Zato je jun najpresudniji za kukuruz. Jer ako tada ima vlage i nisu visoke temp on ima mogućnost da sve što treba uradi ( da ne bi bilo ovih jalovih ili krezubih). Naravno da treba kiše i vlage kasnije kad treba da napuni to isto zrno, ali je jun najbitniji. Bar po meni.

Da li ima neke razlike kod vas u kukuruu gde je osnovno djubrivo zaorano i gde je uneto u prolece? Ja sam svuda zaorao NPK a komsija na jednoj njivi je bacio u prolece NPK, njegov kukuruz ima tamniju boju. To sam primetio na jos nekim parcelama.

Svi ti klipovi koji su krezavi i izbacili par ili pola zrna vise nemaju sanse da popune klip. Prosao je voz pored njih. Zavrsili su svoje. Ono sto ima ima i to je sve.
Ako pogledas dobro ta znra nisu od juce formirana vec su u mlecnoj fazi i za par dana prolaze i tu fazu.
@šandor
Koji hibridi su u pitanju na slikama? Isto pitanje i za @Dobrinčan?
@cicimoric kod tebe je Dkc?
Najskuplji na trzistu i najvece djubre u ovakvim godinama DKC konkreto na slikama je 5182

Jos nisam bio da vidim kakav je dkc 5068..pionir napreduje odlicno kws takodje

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока

U prolazu spazih par pčela na metlici od kukuruza,verovatno da je metlica živa i radi svoj posao,dok je neki dan neko objavio slike sprženih metlica.

Kod nas atar uglavnom izgleda ovako...
3441e2f6a2f831e50bb23ee5d7883627.jpg
a410ac7ef28a52c56f0d8ac956085a49.jpg

Послато са SM-A505FN помоћу Тапатока

Jos nisam bio da vidim kakav je dkc 5068..pionir napreduje odlicno kws takodje

Ja sam bas bio da gledam posto imam dkc 5031 i 5068 iskreno vise se mi svidja 5031, 5068 kasnija grupa zrenja pa jos izbacuje klipove a i svila nije promenila boju

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Ja sam bas bio da gledam posto imam dkc 5031 i 5068 iskreno vise se mi svidja 5031, 5068 kasnija grupa zrenja pa jos izbacuje klipove a i svila nije promenila boju

Onda ce on biti dobar posto kod nas palo skoro 200l kise

Ove godine bice slabiji rod,jos ako krene kisna jesen onda ce biti katastrofa

Ima da odem kasnije i obidjem kukuruz pa cu videti sta kaze

Nazad
Vrh