Kukuruz 2021

Kako sticemo svi iskustvo sve vise uocavam da su razlike medju hibrida odredjene semenske kuce a slicnog fao zanemarljivi a da vremenske prilike igraju odlucujucu ulogu.

Kolege, sta mislite... Imam neku mogucnost primitivnog navodnjavanja, ali ono fazon daj sta das. Imam jedan top koji baca 50 metara u precniku, ili da natapam crevom od dole?

Sent from my ELE-L29 using Tapatalk

To zalivanje je stvarno ekstra stvar ako imas uslove za to. Bio pre neki dan kod kolege i kod njih se mogu kopati oni uski bunari za zalivanje, spas za kukuruz. Jeste da treba malo zezanja ali je efekat odlican. Kod nas se ne mogu napraviti ti uski bunari pa zavisimo samo od kise, moj kukuruz je jos dobar ali ovaj jedan sto ima njivu do moje kaze da ce ga na jesen verovatno tarupirati jer za sad nema leba od njega. Prekosutra bi trebalo biti 3 dana kise zaredom pa cemo videti kakvo je stanje.

сви метличе неједнако а овај твој изгледа скроз коректно

сви метличе неједнако а овај твој изгледа скроз коректно
Evo kako to izgleda u redu, nicao je 20+ dana pa može biti i do toga, imam 9911 isto toliko je nicao i nema ovakvih biljaka ...
Meni se lično ne svidja, i moja preporuka je da se izbegava ovaj hibrid !

Ja sam ga imao prošle godine i nikad više i koliko mi je poznato mnogi su se žalili na taj hibrid.
Žalili se u početku posle svi pisali da je dobar bio, kod vas u Bavaništu je seme uzeto :)
Imam i 9911 slikaću ga ovih dana, ono je šuma od kukuruza! oba hibrida prvi put sejem i taj 9911 mi se mnogo dopao.

Ne . Ako nejednako metlici znaci da ce biti prosipanja polena recimo 15ak dana , a ako jednako recimo 5 dana . Uslovi za pustanje polena i oplodnju svile su sad nemoz biti gori . Naravno da je bolje da duze traje oprasivnje ,vece su sanse da mala ostane trudna ako se duze pokusava . Jedna metlica sa kukuruza moze oprasiti i desetak metara u krug pa je kukuruz koji kasni isto dobar .

https://ibb.co/N34Pc2L Pionir 0217 ne znam zasto je izlomljen,,? Nastao sam par crva u nekim biljkama, jeste bilo onog vetra ali na drugoj parceli sa istim hibridom blizu ove parcele sve ok, prskan laudisom u 6 listu. Imao je nagli porast sa nekih 1 metar do skoro 1,90 m za 10 dana.
Pratim hibride po tom pitanju već 10 dana u ogledima, 0217 definitivno nema genetske predispozicije da puca. Jedan od glavnih problema je kukuruzni plamenac , oslabi stablo.

Poslato sa ELE-L29 pomoću Tapatoka

Sledeći koji kaže da hibrid nije bitan u suši donosi prase na sledeći skup forumaša
8c539be46301c3a1e12d18dba778b975.jpg

Poslato sa ELE-L29 pomoću Tapatoka

Nazad
Vrh