Kukuruz 2021

Kukuruz ce vise stradati od onog sibira unaprilu i maju nego do ove sahare u junu i julu. Da je bilo normalno vreme sad bi kukuruz vec odavno imao klip, mozda ne bi bio sjajan, al bi imao neki. Ovako jadnik kako je izasao iz onog zamrzivaca odmah ga sokirala vrelina.
Nemamo srece bas ni malo.

Je l' su parani ovi kukuruzi?
Ne, ovo je dva reda do komsije. Ostalo je oparano. Kad nema za punu masinu ne param, mrzi me da sklapam 2/4 reda i stavljam kline ako treba samo levo/desno krilo. Ima malo i sirka tu jer smo imali kontra useve (soja/kuk) pa sam ja sada ponovio kukuruze da mozemo komotno prskati u buduce.

Ako si mislio parani/neparani u vezi pucanja zemlje. Nikakve veze nema. Puca i gde je parano i gde ne. Niti ja vidim razliku u kukuruzu u odnosu na paranje.

Kombajner mi juce prica da ima razlike gruberisano/orano u korist gruberisanog. To verujem i to je ok.

A je l' u paranom, tj više u unutrašnjosti bolji kukuruz od ovih krajnjih redova? Obično s' krajeva najviše izgori...

Bar sam se uvjerio da nema razlike na suši ako nie orano , a svi su mi govorili vidjećeš- Sav kukurz samo kratka tanjirača plitko jesenas i nema razlike od oranih

Nama govorili da smo ludi, da cemo propasti ako neoremo. Kazu sad ce se videti ko je uzorao dublje. Nisam bas siguran da ce na oranom roditi vise nego kod mene gde je gruberisano.

Dragan18 to beše onaj usejan red u razmaku od 20 dana?
To je ovaj
40a065ba8a817c3bd71b001517021c77.jpg

Poslato sa ELE-L29 pomoću Tapatoka

Ja stvarno ne znam odakle ovaj kukuruz crpi vodu, a metlicaće biti kao suncobran valika.

reshiram wallpaper
Vec vidjeno kod mene 2012 godine bacio metlice, izgledao relativno dobro , ali nije bacio klipove ,nije imao ni susku , vec kao trava , odnosno svaki 10-ti ili cak i kod manje je bio klip odnosno sto je trebalo da bude klip. Nije bilo do oplodnje vec nije bacio klip a metlicio da ne bude zabune.

Meni zanima ima li razlike od onih koji su bacali djubrivo kroz sejalicu ili sa rasipacem.Sjajna godina za oglede. :cry:

Ne, ovo je dva reda do komsije. Ostalo je oparano. Kad nema za punu masinu ne param, mrzi me da sklapam 2/4 reda i stavljam kline ako treba samo levo/desno krilo. Ima malo i sirka tu jer smo imali kontra useve (soja/kuk) pa sam ja sada ponovio kukuruze da mozemo komotno prskati u buduce.

Ako si mislio parani/neparani u vezi pucanja zemlje. Nikakve veze nema. Puca i gde je parano i gde ne. Niti ja vidim razliku u kukuruzu u odnosu na paranje.

Kombajner mi juce prica da ima razlike gruberisano/orano u korist gruberisanog. To verujem i to je ok.
veca ti je razlika predkultura od toga da li je gruberisano ili orano , pogotovo ako je strnjiste ugareno tu jos izgleda najbolje ali nema i od toga nista ako ne padne kisa. Inace kod mene su i bunari presusili a 2012 je bilo vode u bunarima.

Ako prezive kukuruzi do 15-16.7 gde ne padne kisa za vikend skidam im kapu. Jer ovo trenutno prevazilazi 2017 a za 2012 videcemo jer je ona bila gora kod nas od 2017. Osim gde prolazim zbog zetve i sena nisam obilazio ni jednu njivu i ne smem iskreno

Ako prezive kukuruzi do 15-16.7 gde ne padne kisa za vikend skidam im kapu. Jer ovo trenutno prevazilazi 2017 a za 2012 videcemo jer je ona bila gora kod nas od 2017. Osim gde prolazim zbog zetve i sena nisam obilazio ni jednu njivu i ne smem iskreno
To ne znaci nista ako ostanu zeleni, postoji bioritam koji biljka prati , ako mora da izbaci klip i cvijeta ona to mora , ne moze da prenese, tako da 300 grupa baca klipove i metlici , a to sto neki ne metlice i ne bacaju klipove je da od njih nece biti nista , nema roda i ako poslije padne kisa.

Nazad
Vrh