Kukuruz 2021

Ja vise ne idem u obilazak kukuruza kad prodjem traktorom sad dok je zetva bacim pogled samo i razocaram se nacisto...neki se drze izbacili po dva neka prcvoljka ali kise nema ni na vidiku tako da mu je ovo kraj

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока

Nema veze sa temom ali imam pitanje u vezi jednog clana. Gde je nas clan Mindjusar? Vidim da nije aktivan vec neko vreme.
Isto tamo gde su i jos destine forumasa koji su doprineli ovom forumu da bude na nekom mnogo visljem nivou nego sto je sada.
Dobro zapazanje a iskren odgovor neces nikad naci napisan na forumu!

Ja vise ne idem u obilazak kukuruza kad prodjem traktorom sad dok je zetva bacim pogled samo i razocaram se nacisto...neki se drze izbacili po dva neka prcvoljka ali kise nema ni na vidiku tako da mu je ovo kraj

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока
Kod nas je pravilo posle spartanja vise ne idemo u njivu do zetve pa sta mu bude. Ima par ljudi koji svako jutro rano idu u obilazak kukuruza , nisam primijetio da im kukuruzi nesto bolje rastu sto ih obilaze :unsure:

ту ће бити нешто ,мислим да ће као и до сада у оваквим хорор годинама најгоре касија фао проћи

Caco, ja i ti se ne slažemo u dosta slučajeva, i ovde se ne mogu složiti sa tobom da neće biti baš ništa, i da ufitilji ko prcvoljak opet će biti kakvog zrna jel se koliko vidim oprašio..
Lajk za lovenbroj...

Steta sto je propast zbog suse.
Mogli ste uhvatiti jos jednu godinu sa cenom 25+ dinara.
Dogodine,kazu puca naduvani balon svetskih cena,pa i zitarica....

Puca on vec ove godine ako je suditi po najvecem proizvodjacu ,SAD. Vrijeme idealno
Ove godine malo teze jer susa vlada u Brazil u sadu i Kanadi. Ali ako, nagodinu urodi onda kuku lele vracam se skoro na star cijene a repromaterijal dok provuce proci ce neko vrijeme (herbicidi ne padaju cijenom stalno rastu 1 do 5 posto godisnje kako kad) arende isto radi par ljudi tesko da ce padati itd uglavnom ovo nam je bila prilika da se pomognemo na proljetni kulturama. Soja bi bila 55 dinara sigurno a sta vrijedi kad ce curi 5 meteri ako i toliko ako se ovo nastavi. Kukuruz 22 dinara a sta vrijedi i da je 50 ako curi 500 kg po jutru itd.....

Ove godine malo teze jer susa vlada u Brazil u sadu i Kanadi. Ali ako, nagodinu urodi onda kuku lele vracam se skoro na star cijene a repromaterijal dok provuce proci ce neko vrijeme (herbicidi ne padaju cijenom stalno rastu 1 do 5 posto godisnje kako kad) arende isto radi par ljudi tesko da ce padati itd uglavnom ovo nam je bila prilika da se pomognemo na proljetni kulturama. Soja bi bila 55 dinara sigurno a sta vrijedi kad ce curi 5 meteri ako i toliko ako se ovo nastavi. Kukuruz 22 dinara a sta vrijedi i da je 50 ako curi 500 kg po jutru itd.....
USA ce imati samo 16t/ha kukuruza ako vegetacija im nastavi kao do sada.

Istok Evrope je bez kise, samo na zapadu nesto pada.Takodje i krajnji istok Rusije,masa se tamo i ne seje kukuruz,tako da ce se cena sigurno održati na ovom nivou još vremena.....

Cena zita vec pada.... kada su oborili pre par godina cenu kukuruza a u ukrajini bila susa komentar je bio : Mi nemamao veze sa time!
Tako da uradice kako im se hoce. A to je zasigurno da nece dati koji dinar vise.......

Nazad
Vrh