Kukuruz 2021

Ne bi to nikakav problem bio sto se on uvija, problem je taj ako on urodi manje nego druge sljemenske kuce na ovoj susi. Imao sam dekalba lane kad je donekle bilo manjka padalina u odredjenim trenucima, e tada je podgorio 6 listova dok je na istoj parceli pioneer podgorio mozda 2 do 3 listova. Na 1 parceli sam cak imao neispunjenog zrna na klipu dok kod pioneera to nije slucaj bio. Dekalb je bio 5685 fao 500 i kusur. E sad dal bi neki dekalb tipa 5031 4943 ili 4717 bolje iznijeli susu to nemogu reci ali iskreno mislim da u sisnoj godini dekalb vs pioneer pioneer pobjedjuje i to pricam za kraj 300 i pocetak 400 grupe e sad vidit cemo sta kantar kaze.

Ovo sto si naveo je sve vreme oprasivanja i kasnije. Pitanje je sta ce biti sa ovim kukuruzima sto ga je susa zaustavila ili slabo napreduje. Jos uvek ne podgoreva, ali kakav klip i metlicu ce izneti sa ovom kondicijom tj. sa ovom zakrzljavoscu?

Kod nas u ataru nema tako visokog kukuruza.Većina je od metar do metar ipo a ima i onih koje kao da nešto vuče dole.Po meni ni ne treba više od 2 metra.

Ako tako nastavi ja cu svoj skidati sa kosilicom,kad gledam tu po slikama stvarno ima bas velikih kukuruza a moj ako ima metar i nesto

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

kws kashmir i poneer 9911
c9d41b973fabcd90ec9e2aa06a5381e4.jpg
fe4e945dc324860392ddae96c214cf27.jpg

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока

Kod nas kukuruzi do kolena malo bolji do struka,suša samo takva a već nekoliko puta sam video procene da nas čeka rekordan rod kukuruza.Danas sutra jul mesec a kukuruz do metra visine :sta: :sta:

Ja stvarno ne znam kako je kod mene jos uvek kukuruz u dobrom stanju. Kako on prezivljava ove temp? A i dalje raste. Jeste najava za sl ned opet visoke temp i voleo bih da on malo prikoci jer ne bi bilo dobro da u ovaj pakao udje sa metlicenjem. Kad bi se vratile one temp do 30 onda je to vec ok. A da mu treba kise to i vrapci znaju.

Nazad
Vrh