MONTOYA
Član
Jeste li probali da posejete duboko ?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ne vade seme, nego kad krene klica 5,6 dan od setve. Kacio sam i flase, i trake, svasta nesto, ne pomaze. A komsijski kukuruz ne diraju, meni po 2 brazde izvadili celom duzinom sa obe strane njive.Jeste li probali da posejete duboko ?
Ako je povadjen kraj medje , nekog zelenila , jecma, psenice ili lucerista , ostane samo rupica i listici , to nisu vrane vec fazani, vrane ne rade po medjama one po citavoj njivi i kod nas vise vrane ne prave stetu , samo fazani , a ima ih u jako velikom broju, suncokret zecevi.Da li neko zna neki efikasan metod kako sprečiti vrane da vade kukuruz? Juce sam bio da posejem ponovo, izvadile 28 brazda na kraju njive, nekih 100m duzine.
I to su vadile redom, steta bukvalno 90%.
Kukuruz zasticen i sa Maskagerm(kao repelent), a vrane ga vade kao da sam ga posecerio....
Ja sam početnik, ali mi je zanimljivo da ni stručnjaci nemaju precizan odgovor do kog lista koji herbicidi smeju da se koriste, odnosno kako se broje listovi. Ako oprskaš, uticaće na smanjenje roda, ako ne oprskaš, smanjuje se rod zbog korova.To sta je pricao nisam ni gledao , nego samo oko brojanja listova . Nesto se ne uklapa .
Dali se broje svi vidljivi listovi ili ne ?
Sto?Sve ćemo lako pod uslovom da kukuruz preživi ovu noć.
Mislim da sam prosle godine iso litru sirana i litru cambia i kukuruz osto nizak mada klip i nije bio toliko losSirana pola litra sada i 0.35 cambia , i za desetak dana ponovo pola litar sirana . Moj predlog