Kukuruz 2021

Visoki aparat sije manje precizno od niskog tu nema sta ., Nebi dzaba u novim sijacicama izmisljli kojekakve patente , kao trake koje spustaju zrna , pritisak koji ispucava zrno i kojesta

Pa to je to mali napad . Po jednom gricne i bjezi ili krepa sta god . Dok sam radio nupridom nikad nije bilo problema sa pipom , a ni sad zasricen forceom

Zet uzeo 9911 fabricki zasticen kaze, pipa ga rastura, ja sam moj 9757 radio gaucom kao i suncokret. Kod nas mnogi prskaju pipu, šta se to desava nemam pojma.

do koje faze pipa može raditi štetu ? jel ne može ništa veliko naštetiti ako kukuruz ima 4. list (ako ne brojimo onaj 1 donji )
Najkritičnije je dok kukuruz izlazi pa do 2-3lista tad ga najviše muči i usporava razvoj, pojedine biljke može skroz da uništi, kad 4-5 listova tad je već ojačao i ne bi trebalo da pravi problem.

Ja sam slušao savet gde stručnjak kaže da se broje svi listovi čak ako kukuruz ima 5,6 lista kaže pogledaj bolje i videćeš ožiljak gde je bio prvi list koi se desi i da otpadne, osuši se e i taj ožiljak se broi.

Nazad
Vrh