Kukuruz 2020

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nekada su pojedini kombinati djubrili na zalihu. Radila se analiza pk u zem. I po preporuci pred setvu pšenice se unosila ta kolicina đubriva za naredne 3 god i nema pk u jesen dve godine posle psenice bas zbog slabije pokretnosti PK nego samo podrivanje u jesen bez oranja.

Sent from my S60 using Tapatalk

Ja ga do nekle i razumem, nije se ovo nase podnevlje bas pokazalo kao pogodno za gustu setvu, mada tako pricaju stariji, novi hibridi bi trebalo da su prevazisli taj problem. Mi ove godine nikad gusce, DKC hibride (inace prvi put sejemo DKC) na 23 cm, ubedjivali su me da ne idem preko 21 ovi iz Dekalba ali nisam smeo gusce. Za sad se drze dobro, ako ova godina prodje kako treba sledece godine cemo probati na 21.

Prošle godine dkc kod mene posijan na 20cm, kao i osječki..... Zmaj jednoredni nije mogao progutati..... Prinos odličan, nikad bolji..... I sve ubije nikad lošija cjena.....

Imam i nešto domaćeg osmoredca, e to je kukuruz..... Klipčina, i velika zrna.... Dozrijeva kao grupa 500......to treba vratiti na njive

DKC 5031
568f432ef315fb7f07fc6be3b74d3ab9.jpg

Послато са SM-A600FN помоћу Тапатока

Jeste po listovima primer iz knjige nedostatka azota,ali opet to mora biti da je godinama jako slabo prihranjivano,ili nije uopste,da bi tako izgledao kukuruz.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh