Kukuruz 2020

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
DKC 5075 sejan 6. aprila. Parcela je zadni put orana 2014 godine a od tada obradjivana sa gruberom. I kod nas jazavci prave problem. Uvratine prilicno uniste.

CjVbqKU.jpg

UkE8U9E.jpg

hKWen5J.jpg

Poslednja izmena:
I ja nisqm plug zakacio 2 godina , nevidim nikakvu razliku . Kad je bila susa malo , sve krenulo da gori i orano i neorano sad sve dobro . Samo sto sam napustio i gruber ,samo kratka tanjiraca . Necu jos tvrditi jer ce me oraci razapeti , sacekacu jos sledecu godinu al cini mi se , sto plice radim da mi je zemlja meksa ,... ali no

Kupio komsija Gaspardo sijacicu sa diskovima, ja predlago da probamo posijati u neorano, ali stari i komsija kazu da od toga posla nema nista, sledece godine me sigurno nece rasperiti

Послато са SM-A202F помоћу Тапатока

Verujem da podrivači i gruberi mogu da odrade posao ali samo tanjiranje 10-15 cm nikako. I sad dolazimo do onog pitanja kako đubrivo uneti u zemlji ako se samo tanjira?

Kada se priča o đubrenjeu onda ide priča " u jesen zaorati potrebnu količinu đubriva itd" a posle druga priča da je plug zastareo ne bih sada Amazon počeo da pravi plugove nego naj bolje i naj efikasnije tanjirača koja ujedno i baca đubre.

Srećom kod mene nema jazavaca. Ali imam srna dosta. Otkinu po neki mali ali ga ne jedu. Još jedna dobra mu kiša treba i biće to sve dobro.

Djubriva unose sa sejalicama,takodje novije formulacije se prave kao vise pokretne {navodno},postalo je vaznije biti ekonomican nego postici maksimalan prinos
Pokretni su P i K kao sto i Dekalb i ostali imaju stimulatore porasta, tolerantnost na susu i slicne gluposti iz brosura, dok ne dodje stresna godina.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh