Kukuruz 2020

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja od ove godine sejem sve na 19 cm jer sam pratio situaciju i uprkos dobrom nicanju i dobrom sklopu u vreme žetve deo biljaka jednostavno nestane i nema ga, da li se dezintegriše ili šta već kroz vegetativni period ali sklop ne bude kao na početnoj fazi.Ovako bude malo veći broj biljaka po ha pa i kada se dezintegrišu bude pristojan sklop.

Ja kupujem dosta kukuruza za svoju farmu najvise volim da kupim kad se kruni klip iz kotobanje domaci hibrid ili Bc klipovi do lakta ,nema loma nema kurzovine ,zrno kao nokat puno brasna zveci u čekicaru ,pionir dekalb i to iz podnog skladista uzimam kad moram

109909458_10213632607969510_566159942138495593_o.jpg

moj dkc 5830 sa aceleronom

И какви су ти кувани декалбовци , јел ко прикрупе кад би јео или је малко боље:osmeh:

Mogu vam reci da je sladji od pionira, a to potvrdjuje i jazavac, 8reda dkc unakazio pa 8 pionira nije dirao pa opet sledecih 8dkc unakazio! Moram videti sa promoterom jer rezultati nece biti tacni.

Zanimljivo.Kod nas 2018 u jednom delu atara divlje svinje napravile šou.Ja imao DKC 5222 bez ikakve štete a komšija pored imao BC Pajdaš koga su upropastili i unakazili.

Meni je ovo super (za postrni). Čista njiva, mokra, kukuruz jednak i lep. Video sam jednu postrnu soju kod mene, sejana posle ječma dosta rano. Sad je tepih od ambrozije i štira. Prskana, ali izgleda kad je trava prerasla, pitanje je da li će je hemija odneti. Ako ne odnese, nema ništa od tog postrnog posla...

Nije postrno.
Mozemo da kazemo zakasnela setva.Tacnije trebalo je da se sadi neko povrce PA zbog manjka radne snage se redukovalo pa posejemo kukuruz krajem juna .mislim da je bio 26 ili 27.
Izasao je za par dana.hibrid je pionir 9074

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh