Kukuruz 2020

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kako gde, kod mene situacuja nije obecavajuca, kisa pada ali u malim kolicinama i nikako da nadoknadi deficit vlage od zimus, ima mjesta gde su kukuruzi podgoreli do jednog metra u visinu od zemlje, zemlja ispucala, citavi krateri, evo sad pocinje vruc vjetar duvati, bice gadno u narednih sedam dana

Послато са SM-A202F помоћу Тапатока

Naidje oblak i bude ta 0, jer znam po sebi pre 2 godine, tako smo i mi bice odlicnog prinosa obecava, i krk na kraju pocisti grad. Bolje prvo skoci pa reci hop nego kontra. Tek kad udje kombajn mozemo imati sigurnost

Au kad se setim samo, isao sam u Golobok na utakmicu malo posle tog grada, polomljeni krovovi, fasade busne, katastrofa bilo ne ponovilo se... :(

Brat bio danas do kukuruza pocele svinje da divljaju.Moze li nesto da ih odbije?

Dal sam ovde procitao da se okadi oko kukuruza omeksivacem za ves.Mozda ih i odbije ali je pitanje koliko dugo.

Nisam lovac nit imam pusku.Ima ovde lovca i krivolovca ali oni su dibidus, vise se medjusobno pune olovom nego divljac sto odstrle.

Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk

Kod nas se od lovačkih društava može dobiti repelent koji odbija divljač. Na sreću nemam tih problema. Neki ograđuju kukuruz električnim pastirom i tvrde da se to do sada pokazalo kao najefikasnije rješenje.

P9241
Sitni klipovi
A inace sitni su i kod drugih hibrida, kao da su tokom porasta imali neki stres
4826749042c96c63b8ecaa08f8b0c48a.jpg

Послато са SM-A202F помоћу Тапатока
Kako nisu imali stres.....Klip se formira negde kada je kukuruz u 6-tom listu, a do pre mesec dana je bila susa, barem kod nas.

Pošto nema neke ozbiljnije kiše u najavi za desetak dana uz ove temperature većina će tako izgledati.

Akva maks 9911 otporan na sušu,
Razmak 21,5
Izrastao 3 metra,
pitanje koliko će naliti zrno.
Na nižim terenima malo je bolja situacija..
Mој 9911 није изђик'о три метра, али (за сада) није ни подгорео. Зрна лепо наливају, опрашивање било како треба. Потпуно другачија слика од ове твоје.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh