Kukuruz 2020

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ako nisi namestio druge ploce obavezno pravi na 24 rupe jer imas u tabeli ( za repu odnos zupcanika) , mada ja se razmisljam da pravim sa 27-28 rupa.Jos preciznije ce sejati i bolje hvatati zrno.
Fabricke ploce su smece i zbog tih glupih ploca olt je proglasena boljom sejalicom.
I josi se mesaci na plocama ne svidjaju na imt-u ali to se sve prepravi uz malo truda.

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

Imam 1,5 ha deteline 5 godina (jako losa) i sada se razmisljam da je istanjiram posle prvog kosenja i posejem kukuruz (imam na stanju fao 400) i da uradim silazu na jesen. Ima li neko iskustva sa ovim,moze li da uspe?
Moze, slobodno.
Stize i za branje

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Ako nisi namestio druge ploce obavezno pravi na 24 rupe jer imas u tabeli ( za repu odnos zupcanika) , mada ja se razmisljam da pravim sa 27-28 rupa.Jos preciznije ce sejati i bolje hvatati zrno.
Fabricke ploce su smece i zbog tih glupih ploca olt je proglasena boljom sejalicom.
I josi se mesaci na plocama ne svidjaju na imt-u ali to se sve prepravi uz malo truda.

Pa da, realno kad se podesi dobro moze da bude sasvim korektna sejalica.

Sta mu jede list ovoliko, nisam imao ovaj problem do sad ?

Ja mislim da nije bolja preciznost sa više rupa. Imao sam IMT sejalicu i sa pločama 18 x 4.5mm je lepo sejala kukuruz. Ove godine sam kupio Nodet i sejao sam kukuruz sa pločama od 22 rupe a suncokret sa pločama od 18 rupa. Mnogo preciznije poseje suncokret. Doduše seme suncokreta se ne može kotrljati u brazdici.

Nurelle D se meni pokazao dobro dok nisam krenuo da tretiram seme imidaklopridom. Otad problema nema.

Ja ne bi bezveze bacao pare za insekticid,kukuruz ce za dva tri dana pobeci nije ovo strasno kako zna da izgleda i da bude.

Koliko sam procitao pipa ga jede tako do 4-5 lista a sad je bas u toj fazi. Ima smisla to sto kazes jer ce za 5-6 dana (pogotovo jer je dobio kise sad) da izadje jos malo i pipa ce da ga ostavi. Ali zato sledece godine u ove dve parcele gde sam ga nasao obavezno imidakloprid tretiranje sto kaze kolega IMT577dw.

Sad videh sliku koliki je kukuruz ako je sav kao ovaj sa slike onda nema potrebe za prskanjem jer ce to da pregura. Ja sam morao da prskam 2016 i 2017 godine par njiva jer ga je grickala cim izadje, prakticno ne vidis listove uopste ostane stablo.

@lucky

Ne da je bolja preciznost sa vise rupa nego nisi svestan koliko je bolja.

Probaj kukuruz sejati sa 18 rupa i sa 24 ili jos bolje 26 pa ces da vidis razliku, suncokret manje vise,lagano je seme lakse ga hvata vakum.
Kad je 18 rupa cesto omasi i ne uhvati zrno jer se prebrzo okrecu ploce.

Ja sam se preporodio kad sam napravio sa 24 rupe.Druga sejalica

Mogu vam slikati jednu njivu sejala je gaspardo diskosna drugu imt.Usio je imt u sklopu samo zvoni.

U losije spremljenom zemljistu nema imt sta da trazi pored gasparda da se razumemo.Ali kad se lepo spremi bolji raspored zrna ima niski setveni uredjaj tu nema diskusije.

Ja polako sejem ,peta sporohod 1800 obrtaja imt 549 i napred.Zato i bude sklop super. Ne znaci mi nista 1-2km/h da idem brze da zeznem maltene glavnu operaciju u ratarstvu.
hocu li posejati danas 3-4 jutra vise ili manje totalno mi je ne bitno.

Poslednja izmena:
Sad videh sliku koliki je kukuruz ako je sav kao ovaj sa slike onda nema potrebe za prskanjem jer ce to da pregura. Ja sam morao da prskam 2016 i 2017 godine par njiva jer ga je grickala cim izadje, prakticno ne vidis listove uopste ostane stablo.

Pa ne znam, do sad nismo imali pipu pa ne znam koliko je opasna. Ovo sam slikao najgore primerke, vecina nije uopste dirana, na mozda 30% je jedan list ostecen a na 5% dva lista kao na drugoj slici.

@lucky

Ne da je bolja preciznost sa vise rupa nego nisi svestan koliko je bolja.

Probaj kukuruz sejati sa 18 rupa i sa 24 ili jos bolje 26 pa ces da vidis razliku, suncokret manje vise,lagano je seme lakse ga hvata vakum.
Kad je 18 rupa cesto omasi i ne uhvati zrno jer se prebrzo okrecu ploce.

Ja sam se preporodio kad sam napravio sa 24 rupe.Druga sejalica

Mogu vam slikati jednu njivu sejala je gaspardo diskosna drugu imt.Usio je imt u sklopu samo zvoni.

U losije spremljenom zemljistu nema imt sta da trazi pored gasparda da se razumemo.Ali kad se lepo spremi bolji raspored zrna ima niski setveni uredjaj tu nema diskusije.

Ja polako sejem ,peta sporohod 1800 obrtaja imt 549 i napred.Zato i bude sklop super. Ne znaci mi nista 1-2km/h da idem brze da zeznem maltene glavnu operaciju u ratarstvu.
hocu li posejati danas 3-4 jutra vise ili manje totalno mi je ne bitno.

Na dosta velike obrtaje ides, koliko trosi po hektaru ?

Za vikend najavljuju 28 stepeni ima da promjenu boju, u cetvrtak je idealno vreme za spricanje.

Послато са SM-A202F помоћу Тапатока

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh