Kukuruz 2020

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
dekalb 4717 , sejalica imt
5651232b319ad34223eeaa0875b9f3a2.jpg

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

Trebace njemu vremena na ovo sto je niklo. Moje neko iskustvo sa izniklim korovima i Adengom zaustavi dalji porast sa susi se preko 10 dana cesto i vise zavisi od vrste korova. Ali je njegova moc je vise u tome sto ne nice nista, a i ako nikne tamo kasnije kad je kukuruz dosta veci posle prve kise primetis kako su ti ponici osuseni.
Odradio sam pre 8 dana dve njive gde je tek poneki suncokret iznikao i gde je moguce da ce biti jos samoniklog. Videcemo efekat a ako ga ne bude bilo imacu vremena za dikambu.

Nije bitno samo neka ih uspori dok se kukuruz ne razvije dovoljno.Sta unistava zubacu total, focus ultra ?

Nju imam na jednoj maloj parceli.

Nije bitno samo neka ih uspori dok se kukuruz ne razvije dovoljno.Sta unistava zubacu total, focus ultra ?

Nju imam na jednoj maloj parceli.
Total, Focus+Dash će je uništiti 100 % a može i konjska doza fuzilejda i sličnih preparata. Jako malo će ih zaustaviti, praktično samo promenu boju i dva dana možda stoje.

Nije mi jasno koliko kosta taj adengo po kj kad prskate sa njim i razmisljate dal ce uspeti ili ne.
Ja prskam laudisom i cim oprskam znam sta ce skinuti sta ce malo usporiti a sta nece skinuti

Ja cu pola doze laudisa ici i pola doze dikambe/kj.Laudis ima protektant pa nece osetiti dikambu kukuruz a ima da spali sve.

Ako bude drugi datum nicanja korova mogu opet pola doze laudisa ici za ne daj boze.

Imam 1,5 ha deteline 5 godina (jako losa) i sada se razmisljam da je istanjiram posle prvog kosenja i posejem kukuruz (imam na stanju fao 400) i da uradim silazu na jesen. Ima li neko iskustva sa ovim,moze li da uspe?

A sto ne bi uspelo, kod mene ih ima koliko hoces koji sad oru ledinu i siju kukuruze pa ako bude dobra godina imaju isti prinos kao i ja koji orem u decembru, posle zatvaram brazdu, sve i svasta pokusavam i na kraju isto.

Послато са SM-A202F помоћу Тапатока

dekalb 4717 , sejalica imt
I ja sam ove godine probao 4717 i takodje imt pneumatska sejalica ali nije ovako lepo ispalo. Otisla pumpa na 558 nije mogao da podigne sejalicu cim se malo ugreje ulje pa sejali Rajkom a ona ni na 1600 obrtaja ne zadrzi svako zrno i nije bas kako smo planirali. :( Inace ne ide lose imt ko ne seje mnogo, samo lepo da se spremi i nasteluje sve.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh