Kukuruz 2020

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Tek od nedelje kad se temperatura stabilizuje sledi prskanje mada prošle godine isti slučaj a hemija odradila posao za desetku bez posledica po kukuruz.

I ja danas prepodne počeo prskanje mezatrion 0,2 litara, nikosulfuron 1,25 litara i terbutilazin 0,7 litara po ha a sad tuče kiše ....valjda će uspeti prskanje pošto je prošlo 5-6 sati između prskanja i kiše?

Da dodam još predusev psenica a pre nje suncokret.
Dovoljno 5-6 sati cak i manje za uspesno dejstvo..
Samo da ne padnu temperature mnogo da se ne sokira kukuruz ..

I ja danas prepodne počeo prskanje mezatrion 0,2 litara, nikosulfuron 1,25 litara i terbutilazin 0,7 litara po ha a sad tuče kiše ....valjda će uspeti prskanje pošto je prošlo 5-6 sati između prskanja i kiše?
Tu samo sirak može biti sporan a širokolisne mora biti asvalt ponaročito što mezotrion i terbutilazin rade i zemljišno i nema više novog nicanja trave.

Juce je bio 6 dan kako sam prskao 3 parcele od po 2 kj. Koristio sam 0.1 l Intermeca (mezotrion) + 0.6 l Terbisa (terbutilazin) sve po kj. Dominantan je bio samonikli suncokret koji se vidi da je dobio po ledjima ali jos se dobro drzi, ima ga i zelenkaste boje koji me plasi da ce lako preziveti.
Kukuruz je u 5 listu i razmisljam sta jos da koristim, jos 0.05 mezotriona i da dodam jos koliko Dkambe? Eto krivo mi je sto nisam slikao ali videcu danas u toku dana.

Poslednja izmena:
Ako je sirak ide Eqvip.Prati uzrast mozda ces moci i neki Rimosulfuron,on je do 7-og lista.

Ja cu prskati u Subotu,ide T gore.

Prskao sam i proslo je 20 minuta od kise obisao sam njivu i prskanje je uspelo, doza skauta (mezutrion ) 0,3 po h tako da bez brige ...

Da li je pametno izbaciti Nikosufloron i ubaciti Rimosulforon sa Dikambom? Posto nemam sirka, ali me "muce
" te sitne trave (muhar...)

Ja sam jutros prskao sa 50g po hektaru rimosulfurona i 0,6l dikambe, poponac se posle par sati izvrnuo, a videcemo sta ce biti sa ambrozijom, muharom i pirevinom

Послато са SM-A202F помоћу Тапатока

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh