Kukuruz 2020

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kad sam krenuo u 8 smrklo se pa je padalo dok nisam došao nazad. Sad je stala. Nije puno palo.

Vezano za post sa slikama DKC-a 4943, nije parcela videla valjak, posejano je Nodet sejalicom, koja je ove godine nakon 13 godina rada uzeta na ruke bas u detalje.
Otvoreno je svako kuciste kardana i dole i gore i zamenjeno u kompletu sve.
Tako da ove godine ne stanem sa njom osim kad punim kutije semenom.
2 x poluteska drljaca koja ima svoje mane a i svoje pozitive.
Mozda drugom prilikom u odgovarajucoj temi o manama a pozitivno je to da obradjuje zemlju u gornjem sloju jako fino i sitno do nekih 8 cm a ispod vlaga koja je taman za plasman semena.
Niklo je svako polozeno seme u zemlji.

Danas obišao KWS Konfites, sejan 09.aprila. Zadovoljan sam sa nicanjem.

fgPf0Be.jpg

LUIwjb1.jpg

sWShwA4.jpg

Pozdrav ekipa na jedan komad površine pola jutra posijo sam kukuruz,bila je djetelina.... Kukuruz je lepo nikao jedino mi je sad problem sto je ljulj izbio van, palo je dosta kise ne moze se jos u njivu al jos najavljuju povremeno kisice. STA raditi cekati da se prosusi zemlja pa onda prskati ili ici po blatu.... Jbg ljulj je izbio da se skoro redovi i ne vide. Koliko je dovoljno da kisa ne ispere otrov. Imam u pripremi motivel

Bolje sacekaj jos jedan dan da prosusi. Gde po blatu prodjes zabetoniraces, ako uopste i mozes proci.

Kod mene pa sirak i palamida,bice prskanja za vikend...

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока

Meni je adengo katastrofalno lose odradio ove godine.Nije bilo kise,cak i ono sto je zakacio vidim da se sada oporavlja.

P9911 na zapustenoj drzavnoj parceli i dejstvo dikambe na samonikli suncoket.
25eca49ddbb1919d9623efea2d107c60.jpg

Послато са SM-A600FN помоћу Тапатока

DusanA evo vidi naovoj fotografiji,u njivi gde je špricano nema suncokret,a na uvratinama ima,slika odprošle godine

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh