Kukuruz 2020

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pioneer 0412
qFCjz0e.jpg

TEYR1HT.jpg

Pioneer 9903
wtYxAUg.jpg

Pioneer 9537
v5P85Tg.jpg

4o6BPi3.jpg

Sejano 09.aprila. Imam još i KWS Konfites na brdu, on je nikao perfektno.
U ravnici sam sejao prošle nedelje. Pioneer 9911 i 0412, KWS Konfites, Kašmir i Smaragd, Dekalb 5075 i 5830.

Ni jedan ni drugi ne rade dovoljno palamidu i poponac,zajedno resavaju.Abutilon ne resava Mezotrion i tako dalje...Jednostavno dopunjuju jedno drugo plus rade i zemljisno.

I ja ću raditi ovu varijantu, samo mi treba jedan savet, mišljenje... Kukuruz je sad u trećem listu, možda početak 4-tog, da li da oprskam sutra (tj danas) jer je najavljena kiša ili da sačekam da budu veći kukuruzi samim tim i korova više napolju, ali onda možda rizikujem izostanak kiše?

Radimo kao kolega Nikola , samo prvo uradimo pola doze mezotrion 0,15l po ha kada je kukuruz 4 lista i onda do 8og lista , kao kolega samo mezotriona bude 0,1l.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Poslednja izmena:
I mene ovo interesuje...isao sam sad u 3em listu oko 0.5/he Terbisa, da li moze kasnije ta Nikolina 'muckalica' sa istom dozom terbuzilazina?

Nikola, da li smeta za kukuruz ta kombinacija posle setve a pre nicanja total + maton i u kojoj dozi ides? Za total znam da ne, ali ne znam Maton da li sta ostavlja u zemlji

Poslednja izmena:
Terbutilazin moze do 2lit/h,samo od psenice nista na jesen,jedino uz oranje ili da padne bas dobra kolicina kise ili opet kuruzi.
Maton je i predvidjen za kuruze,tako da nista ne smeta,u soji i suncokretu DA.

Лебтејебо! Одем малочас у први обилазак сетве (7.о.м.) удаљенијих њива од и на једном кукурузу затекнем расну горушицу, да сам се баш изненадио како је баш толика. ОК, кукуруз ник'о како ваља, ено га увелико гура трећи лист, све по ПС-у, ал' горушица... Кад сам приш'о њиви, било ми је к'о у Штрумпфовима кад онај закрешти "Изненађееењеее!!!"

Какогод, ето мени посла одма' следеће недеље.... чим се просуши земља од најављених кишурина.

Ja ću kao i prošle godine. Talisman 1,25l/ha + Plamen 0,7 l/ha. Kukuruz je oko 4-tog lista. čekam ako bude još neke kiše i da nikne još trave i da oko Đurđevdana prskam. Prošle godine ova parcela prskana totalom po strnjici.

Лебтејебо! Одем малочас у први обилазак сетве (7.о.м.) удаљенијих њива од и на једном кукурузу затекнем расну горушицу, да сам се баш изненадио како је баш толика. ОК, кукуруз ник'о како ваља, ено га увелико гура трећи лист, све по ПС-у, ал' горушица... Кад сам приш'о њиви, било ми је к'о у Штрумпфовима кад онај закрешти "Изненађееењеее!!!"

Какогод, ето мени посла одма' следеће недеље.... чим се просуши земља од најављених кишурина.
IMG-20200428-190834.jpg

Ovako nešto?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh