Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Jasno, samo on je pričao o trski-kukuruzovini-tuluzini a ja sam mislio na pravu trsku.Rece covek da je u pripremi bilo problema sa trskom jer je berac u jesen pri branju nije usitnio.
Verovatno misli na tuluzinu
Drugar je radio neku zemlju u Slankamenu, do kanala nije bilo trske a na vrh brega kao patosana, nisam mogao da verujem.Видим на неким њивама има те трске само није ми јасно одакле ,кад нема годинама воде по њивама нит у некој близини
Kod nas se desi da njive koje nikada trsku nisu imale , odjednom pocne da izbija iz njih trska. Odgovor je da galebovi , bele vrane , kako ih ko zove,donesu seme u jesen kada je oranje. ostane njima medj perjem i tako je raznesu. 10 l po ha totala, leti ,iz dve primene i ode trska provereno.Odakle ti trska, to njiva blizu neke reke, močvare ?
Ја се због тог једног и рачунања или нерачунања замало посвађао са школским, који је тад радио као теренац за неку компанију.Jedino kod kukuruza broje i taj prvi embrionski list ili kotiledon kod prskanja.
Da ti nisam ja uslužno sejao, postao sam ekspert za cirkuse...Jedno pitanje...na pola njive mi se uvrstio sav kukuruz 3ci negde i 4ti list ...i to oko pola njive, a druga polovina po par vrsta isto tako...ostatak tek nesto nice, nije se jos ni uvrstio ima i po dva para ima i gde nice tek...a kad kopam gde je prazno naidjem na netaknuto seme, stoji u vlazno ali ni klicu nije pustio...da li neko zna sta se to desava?
Ako je isto seme, onda se dubina promenila.Jedno pitanje...na pola njive mi se uvrstio sav kukuruz 3ci negde i 4ti list ...i to oko pola njive, a druga polovina po par vrsta isto tako...ostatak tek nesto nice, nije se jos ni uvrstio ima i po dva para ima i gde nice tek...a kad kopam gde je prazno naidjem na netaknuto seme, stoji u vlazno ali ni klicu nije pustio...da li neko zna sta se to desava?
Veceras prskanje od pipe ,na svu ovu susu i ona da ga gricka ,uzeo sam Despot insekticid