Kukuruz 2020

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Au Nikola, ovo tvoje skoro pa savršeno. Svaka čast. Da se kladimo da će te Radoslav anažovati za iduće proleće u setvi. :)

Do čega bi moglo ovo da bude? Ovo su najduže 2 vrste koje još nisu nikle( Samo što ne izadje vide se šiljci) Spremio sam samo jednom spremačem, inače zadovoljan sam sa nicanjem sobzirom kakva je suša,sejano je pre 20 dana Pionir 0412.

Poslednja izmena:
Ja nigde nisam vređao. Pročitaj moje postove ponovo. Ne hvalim svoju sejalicu, čak naprotiv, nisam zadovoljan uopste rasporedom za novac koliko je plaćena. Pricam ti o tome da ja svoj novac cenim, i tražim da to seje valjano, I po tom pitanju imam visoke kriterijume. Tebi je eto dobar raspored i to je to...
Slike cu postaviti kad se sav uvrsta.
Ja tebe sad ne razumem, imas visok kriterijum a posejao si nakaradno, cenis svoj novac a kupio si losu sejalicu ?

Ja tebe sad ne razumem, imas visok kriterijum a posejao si nakaradno, cenis svoj novac a kupio si losu sejalicu ?
Covjek hoce vjerojatno reci da je kupio skupu sijacicu s kojom je htio imati jako, dobar raspored biljaka i zbog toga je od rjesio kesu i platio je puno. Umjesto toga dobio je za puno novaca losiji proizvod od kojeg se nadao da ce imati. Tako da mu je radi toga nakaradno. Ako te sta tjesi vamo su hvalili vederstadt u nebesa a vidim da nije naj naj raspored biljaka niti blizu kolegi oj sjetvi, sa kuhn planter 2

Toliko parametara utice na kvalitet setve a ljudi se samo uhvatili sejalica. Kvalitet zemljista,tip zemljista,kolicina padavina, rezerva vlage, predusev, vreme pripreme, kvalitet pripreme oranja, polecna priprema,( germinator, setvospremac, drljaca , laka ,teska,valjak) pa onda seme,klijavost energija, oblik i krupnoca zrna, zemljisne stetocine, pa tek onda tip setvenog aparata, vrsta ulagaca, samo stanje sejalice. Tako da je prica oko sklopa i rasporeda zbog sejalice samo jedna u moru stvari koji mogu da uticu. Dzabe meni nodetka , kada sa jednom pripremom ona mnogo zna da da neujednaceno nicanje zbog nejednake dubine gde polaze zrno. Diskosna sa sirokim tockovima koji kontrolisu dubinu daju ujadnaceno nicanje ali dolazimo do nepreciznosti rasporeda usled oblika zrna i visokog setvenog aparata i pri brzini setve od 5km/h

Sent from my iPhone using Tapatalk

OS Tomasov, ima po koji da kasni al savim zadovoljavajuce
0e2f4bb6e2faff7405c5a79864ee41fe.jpg

Poslednja izmena:
Kolega fend ti je objasnio. U vreme kada sam je kupio, gledao sam da je baterija teska, I da dobro useva, zbog ritske zemlje, ali tada nisam očekivao ovoliko loš raspored. Generalno tada nije bio neki izbor, kuhn je poboljšao preciznost sa planter 3, koja je kasnije izašla u prodaju. Sta ti znaci ovo nakaradno? Ako misliš na snimak, pogledaj godinu. Ovo je kod kolege snimano gde je samo podrivao, I jednom prešao spremačem, ali se toliko isusilo da sam mu morao ici sa mojom sejati.

Ne vredi ovde pisati,tako da ko je zadovoljan rasporedom svoje sejalice neka uživa, ko nije ostaje mu da se nervira, i to je to. Aj zdravo

Poslednja izmena:
Fao grupa pa na 21 cm...hrabar potez, ja sam njega na 26 za branje. Pa vidimo rezultate na jesen!

9911 pionir, dve nedelje od setve ,ima svakojakog ,uglavnom 97% niklo lepo. Ovaj nije ni klijao a stoji u vlagi

Toliko parametara utice na kvalitet setve a ljudi se samo uhvatili sejalica. Kvalitet zemljista,tip zemljista,kolicina padavina, rezerva vlage, predusev, vreme pripreme, kvalitet pripreme oranja, polecna priprema,( germinator, setvospremac, drljaca , laka ,teska,valjak) pa onda seme,klijavost energija, oblik i krupnoca zrna, zemljisne stetocine, pa tek onda tip setvenog aparata, vrsta ulagaca, samo stanje sejalice. Tako da je prica oko sklopa i rasporeda zbog sejalice samo jedna u moru stvari koji mogu da uticu. Dzabe meni nodetka , kada sa jednom pripremom ona mnogo zna da da neujednaceno nicanje zbog nejednake dubine gde polaze zrno. Diskosna sa sirokim tockovima koji kontrolisu dubinu daju ujadnaceno nicanje ali dolazimo do nepreciznosti rasporeda usled oblika zrna i visokog setvenog aparata i pri brzini setve od 5km/h

Sent from my iPhone using Tapatalk
Kad bi birao izmedju dobrog rasporeda, a loseg nicanja i loseg rasporeda, a ekstra nicanja ne bi se dvoumio. Druga varijanta.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh