Kukuruz 2020

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Јуче поново обишао НС5041 ултра, посејан 07.04. на њиви 1. класе.....презадовољан ницањем, апсолутно свако зрно никло, сад је у другом листу, добра и боја, и видим да се пипа помало игра са њим.

Послато са Mi 9T помоћу плуга

Да, баш из тог разлога, јер је прошле године прорастао у житу, фест га било.

Evo i mojih kukuruza.Bilo je malo problema sa trskom pri pripremi berac nije lepo seko trsku tupi nokti na beracu.

Zp 555 30cm + 2kg beo kukuruz kalibracije svakojake grekom ubacen- olt mehanicka.

Ima i poprecnih slika :D

Slike su lose kuce sam drzao na lancu bio nemiran dzukac.

Poslednja izmena:
Obican ili rezistentan?
Е да га **greška дал је тај отпорни, увек га је било по мало, а прошле године се распоганио због познатих услова у жетви, а нисам хтео други пут да га прскам хербицидом као неки што су радили. А сад сам сејао овај хибрид кукуруза из тог разлога, да пробам да га се решавам да ми не направи још горе стање нег што јесте.

Trebao si oprskati strnjiku totalom. Sad ne bi morao da sejes taj Ultra jer nisu ni blizu rodni kao ostali, a i pitanje je sta ce fokus uraditi.

Trebao si oprskati strnjiku totalom. Sad ne bi morao da sejes taj Ultra jer nisu ni blizu rodni kao ostali, a i pitanje je sta ce fokus uraditi.
Нема ефекта да прскам тоталом суву стрњику кад није било зеленог листка, а касније угарио....комбајнеру сам рекао да шиша на нулу.....после вршидбе није било једне зелене травчице, све суво као барут.....и кад сам орао, није било једне травчице. Немам проблем са приносом, нек врати шта је уложено, а вратиће више ако буде имало задовољавајућа година, само да ми се не распогани још више сирак.

Prva slika P0412 sejan 10.4 95% je niklo ostatak malo kasni, ali tu je.
Druga slika ogled Pionira sejan 16.4 pred nicanjem.
Danas svi kukuruzi dobili Adengo. Valjda ce pasti neka kisa oko 1 maja da bar hemija odradi posao kako treba akonnas vec jebe nicanje.
Inace najvise 12 dana mi je Adengo cekao kisu i ucinak je bio dobar samo je propustio cicak tj nikao je kasnije u junu i sirka iz rizoma ali za njega sam i ocekivao.
043165b9157b063a94d78753eaa39644.jpg
6684df2eb48e3518e683778a59ebea6f.jpg

Послато са Mi A3 уз помоћ Тапатока

Sve je tako,negde je zovu trska

Послато са moto e5 play помоћу Тапатока

Sve je tako,negde je zovu trska

Ček, polako, kako možeš uništiti kukurzovinu ili tuluzinu u kukuruzu. Mi se očigledno ne razumemo. Da nije ovo kao što neki kukuruz zovu žito. Da nije tvoja tuluzina neka korovina?

Napisao je da je bilo problema u pripremi zbog kukuruzovine jer je berac nije usitnio verovatno mu gusilo u spremanju

Napisao je da je bilo problema u pripremi zbog kukuruzovine jer je berac nije usitnio verovatno mu gusilo u spremanju

Da, ja sam nešto prebacio. Ja stvarno imam prave trske na dve njive, to je gadiluk ne moš ga se rešiti.

Kao vic.Trska može samo da se redukuje u nekoj meri a da se potpuno iskoreni nema teorije sve dok se rizomi potpuno ne uklone što je neizvodivo.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh