mixer87kac
Član
I ja nisam farbao DKC. Nešto je posejano u subotu pred Uskrs a nešto juče. Kad nikne pratićemo situaciju...
Послато са SM-J530F помоћу Тапатока
Послато са SM-J530F помоћу Тапатока
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Kada je onda korisno koristiti diskove, u kojim uslovimaSecas se da sam ti napisao da je kolega poskidao sve diskove i rekao da odlicno ide.U mom iskustvu sa majevicom od 2004 godine diakovi su losi kada je tvdo a jako mokro tada kidaju zemlju tj.komade i dosta tih komada padne na seme i nemoze da nikne
Video sam juče ujutru da je sa drljačom bilo sra*e, gde sam drljao pa spremirao vlaga tek na 5-6 cm. Gde sam samo jednom spremirao vlaga na 2-2,5 cm.Batali drljacu,2x setvospremac i milina
Kada je loše pripremljeno, tvrdo itd.Kada je onda korisno koristiti diskove, u kojim uslovima
Kad nemas farbeNeko je vec pitao ovde dal moze da se ofarba dkc zasticen,al niko ne zna.tako da nisam farbao
Kad ima puno biljnih ostatakaKada je onda korisno koristiti diskove, u kojim uslovima
Не нисам читао ,сад сам се вратио страницу назадRadoslave ti ne čitaš redom postove ili?
Ja greskom 4670 namazan aceleronom premazem cruserom eno ga nikao za 10 dana. Sad kad procita ove postove i nije greskaNeko je vec pitao ovde dal moze da se ofarba dkc zasticen,al niko ne zna.tako da nisam farbao
Moje iskustvo. Dva puta poluteska i dobra diskosna. Svako zrno u vlazno. Ove godine prvi put drljacom spremao. Pojavio mi se problem da Agrija nije mogla dobro da useje gde su tragovi tockova. Pala teska odluka. Platio 130 jutara da se poseje. Sejalica Gaspardo 12 redova. Nicanje odlicno. Tih 100kg kukuruza koje sam platio sejanje sigurno ce sklop nadoknadti. Sledece godine se mora kupiti diskosna.Batali drljacu,2x setvospremac i milina
slicno smo radili samo sto smo mi sejali sa nodetkom i posejala je lepo ,bice slike ,da niste pozurili sa zatvaranjem brazde pa zbog vlaznosti malo vise ugazili?Moje iskustvo. Dva puta poluteska i dobra diskosna. Svako zrno u vlazno. Ove godine prvi put drljacom spremao. Pojavio mi se problem da Agrija nije mogla dobro da useje gde su tragovi tockova. Pala teska odluka. Platio 130 jutara da se poseje. Sejalica Gaspardo 12 redova. Nicanje odlicno. Tih 100kg kukuruza koje sam platio sejanje sigurno ce sklop nadoknadti. Sledece godine se mora kupiti diskosna.
Video sam juče ujutru da je sa drljačom bilo sra*e, gde sam drljao pa spremirao vlaga tek na 5-6 cm. Gde sam samo jednom spremirao vlaga na 2-2,5 cm.
Podseti me, šta si rekao?Па да си радио како сам ти ја рекао видео би како се чува влага, и какав је склоп....
Podseti me, šta si rekao?
Disk treba da ide plice od raonika 5-10 mm. Moja greska.Pipava je ona za podešavanje, ako skratiš malo više toplink pravi brazde kao za krompir. Teoretski bi disk trebao da bude 5-10 mm niži od raonika, tj da ide dublje ali je u svakom slučaju sigurnije ići kako ti kažeš, tj produžiti toplink.