Kukuruz 2020

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
I ja nisam farbao DKC. Nešto je posejano u subotu pred Uskrs a nešto juče. Kad nikne pratićemo situaciju...

Послато са SM-J530F помоћу Тапатока

Batali drljacu,2x setvospremac i milina
Moje iskustvo. Dva puta poluteska i dobra diskosna. Svako zrno u vlazno. Ove godine prvi put drljacom spremao. Pojavio mi se problem da Agrija nije mogla dobro da useje gde su tragovi tockova. Pala teska odluka. Platio 130 jutara da se poseje. Sejalica Gaspardo 12 redova. Nicanje odlicno. Tih 100kg kukuruza koje sam platio sejanje sigurno ce sklop nadoknadti. Sledece godine se mora kupiti diskosna.

Moje iskustvo. Dva puta poluteska i dobra diskosna. Svako zrno u vlazno. Ove godine prvi put drljacom spremao. Pojavio mi se problem da Agrija nije mogla dobro da useje gde su tragovi tockova. Pala teska odluka. Platio 130 jutara da se poseje. Sejalica Gaspardo 12 redova. Nicanje odlicno. Tih 100kg kukuruza koje sam platio sejanje sigurno ce sklop nadoknadti. Sledece godine se mora kupiti diskosna.
slicno smo radili samo sto smo mi sejali sa nodetkom i posejala je lepo ,bice slike ,da niste pozurili sa zatvaranjem brazde pa zbog vlaznosti malo vise ugazili?

Video sam juče ujutru da je sa drljačom bilo sra*e, gde sam drljao pa spremirao vlaga tek na 5-6 cm. Gde sam samo jednom spremirao vlaga na 2-2,5 cm.

Па да си радио како сам ти ја рекао видео би како се чува влага, и какав је склоп....

Jedared spremač i setva. Vlaga na 2 cm setva na 5-6 cm. Tako smo ove godine uradili, silom prilika, inače idu dve pripreme.

Pipava je ona za podešavanje, ako skratiš malo više toplink pravi brazde kao za krompir. Teoretski bi disk trebao da bude 5-10 mm niži od raonika, tj da ide dublje ali je u svakom slučaju sigurnije ići kako ti kažeš, tj produžiti toplink.
Disk treba da ide plice od raonika 5-10 mm. Moja greska.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh