Kukuruz 2020

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kolege u pravu ste obojica, nasao sam uputstvo na engleskom i jasno pise da raonik treba da ide dublje 5-10 mm. Kreten koji je prevodio na srpski treba da razmisli cime se baviti u buducnosti. Cim sam procitao u prevodu "menaDJer" setve za menjac, trebao sam baciti uputstvo.

Secas se da sam ti napisao da je kolega poskidao sve diskove i rekao da odlicno ide.U mom iskustvu sa majevicom od 2004 godine diakovi su losi kada je tvdo a jako mokro tada kidaju zemlju tj.komade i dosta tih komada padne na seme i nemoze da nikne

Malo losije nicanje, ali sam krivac ja jer sam par njiva zbrzao pripremu. Gde su se preklopili tragovi traktora od bacanja vestaka i pripreme upao plice i tek posle onih par litara kise od proslog utorka klijao. Kasnice tih 10-15% sto nisu nikli jedno 5-6 dana za ovim sigurno.
Nisam obilazio ostale njive ali mislim da tamo nece biti problema.
5054cf0ff98abdd73eac83b745dac875.jpg

Послато са Mi A3 уз помоћ Тапатока

Setva 4 April DKC 5075
Sreda pre podnevec tu i tamo ima ga u 3 listu.
U Petak retko koji se video.

588c02c98a7fd0aff54e5d4fe8055c80.jpg

bb17dfc7abb9d54d0f0b8c959fb1c869.jpg

85e7b5907ec2613007bd8c5ee311c810.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk
Колега Пит тај је у другом а по који трећи је у увратинама и на узглавницама

I kod nas konačno gotova setva. Ima još nešto uslužno i to je to. Slike kad nikne...

Послато са SM-J530F помоћу Тапатока

Jel imate problema sa kukuruznom pipom. MI ćemo sutra najverovatnije jedan deo da oprskamo.

Pre dve godine sam od Pionira dobio 8 vreća za ogled, to je bilo zatrovano štogod. Žive bube nije bilo u krugu od 100 metara, nikad bolji start kukuruza.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh