O kojoj mašini pričamo?Koliko da me castite da vam otkrijem zasto je raspored los?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
O kojoj mašini pričamo?Koliko da me castite da vam otkrijem zasto je raspored los?
Teoretski disk za treba da ide plice a raonik pravi brazdu u stvom slucaju netreba raonik kao na magiciPipava je ona za podešavanje, ako skratiš malo više toplink pravi brazde kao za krompir. Teoretski bi disk trebao da bude 5-10 mm niži od raonika, tj da ide dublje ali je u svakom slučaju sigurnije ići kako ti kažeš, tj produžiti toplink.
Monosem?O kojoj mašini pričamo?
Vodim te u Surduk na slavu, to je čast.Monosem?
Nije, Dkc sa Acceleronom, Kws neka njihova zaštita a Pionir bez zaštite.Aj polako. Da li je seme tretirano u kucnoj radinosti?
Mislio sam da mogu da budem od pomoci.Nije, Dkc sa Acceleronom, Kws neka njihova zaštita a Pionir bez zaštite.
Ne pričamo o istoj stvari. Da bi bio problem u tome o čemu ti pričaš bile bi prazne rupe na disku, tj ne bi bilo semena. Za ceo dan sejanja razlike u 6 baterija budu max do 50 zrna. Npr prva poseje 178500 zrna a treća 178448 zrna. Problem nastaje kad sejalica ispusti zrno, tj dok se kotrlja po kanalu, ili je tup ulagač ili brljavi disk-ulagač odnos. Treće nema.Mislio sam da mogu da budem od pomoci.
Desava se da kad se radi tretman semena nema vise one sipljivosti kukuruza(pa da klizi). Kod nas su imali ljudi takve problwme i too resavali dodavanjem pudera. Ocito je problem u necem drugom. Ja na mojoj gaspardo doradi na razmaku 20.4 po tablici imam neka odstupanja, a 21.4 razmak skoro idealan. E sad popo budi covek...
Ok. Jasno.Ne pričamo o istoj stvari. Da bi bio problem u tome o čemu ti pričaš bile bi prazne rupe na disku, tj ne bi bilo semena. Za ceo dan sejanja razlike u 6 baterija budu max do 50 zrna. Npr prva poseje 178500 zrna a treća 178448 zrna. Problem nastaje kad sejalica ispusti zrno, tj dok se kotrlja po kanalu, ili je tup ulagač ili brljavi disk-ulagač odnos. Treće nema.
Tako sam i ja mislio, ovo uputstvo što imam od Monosem sejalice piše obratno.Teoretski disk za treba da ide plice a raonik pravi brazdu u stvom slucaju netreba raonik kao na magici
U uputstvu za majevicu pise da raonik treba 10mm da ide dublje
Bome svaka čast. Kod mene nije tako posijala, mislim nema da baci dva ili da ne baci zrno ,al jednostavno razmaci nisu pravilno. Doduše ulagaci su mi poderani ,e sad vidicu kasnije kad njih sredim. STA jos utice na pravilan razmak? Nije to nova masina pa da ocekujem cuda al barem da poboljsam preciznost.da mehanickom a raspored je takav preko 90 posto,jos je mali kukuruz a nemam bas neki kvalitetan telefon pa cu da slikam kad malo poraste da se bolje vidi
Послато са moto e5 play помоћу Тапатока
"Човек се учи док је жив".Računa se svaki list,a ja prvi put čujem da kukuruz ima kotiledone
Tako sam i ja mislio, ovo uputstvo što imam od Monosem sejalice piše obratno.