Kukuruz 2020

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Što se rasporeda tiče, 90 % je problem ulagaču. Pravi ili široku ili usku posteljicu, dok zagrtači i točak nabace zemlju zbog inercije se zrno otkotrlja i raspored bude dibi-dus...

Lg 30.500 sejlica monosem niski setveni aparat 6.5km setva,los raspored i dalje.
6ccd10f41a2041b34440d1335d9ad810.jpg

9b9a93f88f9ef1a8d4553667e2a0fff1.jpg
3dec2b932970c927f97e44f6833f3484.jpg
Naša zadruga ima dve monosemke niske (mislim da su ko tvoja) i isto sam zapazio da im raspored baš nije dobar.

Danas sam pregledao raspored moje Monosem NC plus i ima od kriminal do odličnog. Gde su bila okrugla zrna, raspored je loš . Gde su bila velika i nepravilna odličan.

Хе брате та твоја олт механичка сеје заправо ,добро си је нашпаново.

Kad kazes raspored mislis na razmak u redu zar ne?Koliko brzo si vozio? Kako si zadovoljan ujednacenoscu nicanja?

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk
Da, razmak. Vozio sam od 6-8 km/h. Najlošiji razmak je bio kod okruglih zrna dekalba gde sam išao 7 km/h. Ujednačenost je uglavnom dobra, sem druge baterije, Stevica je to previše prao zbog đubriva i ta baterija ne može da se pomera dubina. Seje na 5 cm dubine a ostale sam namestio od 5,5 -6 cm. Gde je otišlo u vlažno taj je red prvi izašao a gde u suvo i tvrdo tu je najslabije nicanje. Moram to razraditi za sledeću godinu.

Mislim da nije bilo prave brazdice.Ja sam mu rekao da ih podigne.Raonik mora biti nizi od diska.
Pipava je ona za podešavanje, ako skratiš malo više toplink pravi brazde kao za krompir. Teoretski bi disk trebao da bude 5-10 mm niži od raonika, tj da ide dublje ali je u svakom slučaju sigurnije ići kako ti kažeš, tj produžiti toplink.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh