Kukuruz 2020

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja cu sutra najverovatnije skidati nesto malo. p0074 15% pokazao danas
9911 14.8% bar nesto da smanjim pred ovu kisu.
Ostaju posle ogledi Pionira i Kws-a oni su oko 16-17% vlage

Na 12,65 kj u deset parcela ostvaren prosečan prinos od 6900kg po kj jusa, hibridi rwa urbaniks, kws kolumbaris i konfites, setva na 20,9cm i sklop ostvaren maksimalan u toj gustini, đubrenje sve sproleći pošto sam se dvoumio da nebacim ništa osnovnog ali ipak 100kg 3x16 po kj i 150kg po kj uree.

Имаш тачне податке за "Колумбарис"?

Питам јер мој комшија већ пар година "убада" са "Колумбарисом" само тако, па рек'о да није и код тебе слично.

Nemam kod mene ali kod moja dva koperanta (usluge) kolumbaris dao 7500kg po kj sa 12,7% vlage na sojištu.Kolumbaris po meni stabilan ali no.Ja sam sa mojim prosekom prezadovoljan sobzirom na ulog i usitnjenost parcela, da dodam da je predusev pšenica i gruberisano je a ne orano.

Pukao top i kod mene, rod je rekordni kakav se ne pamti. Sa 2.9 hektara skinuto 44 tone zrna sa 14.2% vlage, hibrid je OS Kulak sijan na 18cm 4.4.Jesam galamio na njega zbog vlage koju dugo nije htio da pusti ali povlacim rijec, nisqm mogao ni zamisliti da moze toliko da rodi. Nadmasio je Pioneer P1114 koji je 2018. dao 14 tona po hektaru.

Sent from my M2006C3LG using Tapatalk

Pukao top i kod mene, rod je rekordni kakav se ne pamti. Sa 2.9 hektara skinuto 44 tone zrna sa 14.2% vlage, hibrid je OS Kulak sijan na 18cm 4.4.Jesam galamio na njega zbog vlage koju dugo nije htio da pusti ali povlacim rijec, nisqm mogao ni zamisliti da moze toliko da rodi. Nadmasio je Pioneer P1114 koji je 2018. dao 14 tona po hektaru.

Sent from my M2006C3LG using Tapatalk
Svaka cast. Mislio sam da takav sklop i na kraju prinos 8700 po kj moza samo da bude u nekim delovima Vojvodine.

Trebalo bi napomenuti sa koliko litara/m2 padavine u godini,jer ako nista drugo i to je jedan od bitnih faktora! :kisa:

Pa čekaj jel sam ja kriv možda što u drugim delovima države nije situacija sa kišom bila kao kod mene? Jel sam ja možda kukao ili čisto konstatovati stanje? Jel sam kukao na prinos ili dranje kože sa leđa na odkupnim mestima?
Ajde malo smiri loptu, ja te nisam načepio niti ti stao na kurje oko..
Njive su mi čiste, hibridi su dobri, đubriva sam dao po propisi bog dao kiše, i sad sam ja kriv što ti nemaš ko i ja, a isto smo uradili sem božje volje...

Pero aj pročitaj malo bolje šta sam napisao...
Pa jesam ja lud, ili ne znam da se izrazim...
Kukuruz prezreo, praši se ko blesav, klip nesmeš pipnuti već odpada zrno, ali su na silosu jedva čekali da ima procenat vlage 16 ili 17 posto i onda udri za sušenje, za jus, za kontrolu kvaliteta, za kalo, za sto and raka. I onda ti uzmu 10 do 20 posto I samo trljaju dlanove...
Znači ne kukam, samo sagledavam situaciju

Koga ne mrzi nek potraži, čini mi se 17te ili 18te kad su svi ovde imali na pšenici imali 40 do 60 meteri ja imao 15 meteri, zbog tog nekog virusa, i dobro pamtim da nisam kukao neg sam napisao da idem da popijem pivo i da okrenem jagnje... Puko ko zvečka, al glava na ramenima, teraj dalje.. Pa kakav ja bio da drugima zamerim...

Ja ove god ni jedno zrno nisam imao kukuruza sve suncokret i u toj temi sam objavio svoje utiske, a listam temu gde kolega zombi ima super extra prinos i nista ne komentarisem, al tvoj post sam morao, ne zbog moje ljubomore ili kurjeg oka kako si ti nazvao, nego zbog tvog likovanja pa da citiram:sa porastom vlage prinos opada... Prosek mi je sada pao na 68meteri po kj. Neću više da komentarisem izvinjavam se svima zbog off topic

Sremac je napisao ono sto vecina nas pise,meni je licno njegova konstatacija poucna i od koristi. Ja volim da napisem a jos vise volim da drugi napisu koji hibrid je koliko rodio i sa koliko vlage. Ovde smo da ucimo jedni od drugih i da se pomazemo,a ne da budemo ljubomorni jedni na druge.
Moja psenica je u martu izgleda mozda najbolje na celom forumu,ali je rodila na kraju medju najgorim,a drago mi je bilo kad je neko od kolega imao rekordne prinose.

OK, izvinjavam se svakom koga sam uvredio... Mada sam i ja uvređen, jer nisam imao krajnje namere, čak šta više... Ali ako isti kombajn kosi istu njivu, gde je posejan isti hibrid, i sve jbno isto, i kako tandem odlaze na silos tako vlaga raste, jer smo tobož zaginuli do 9 sati uveče.. Jedan tandem u jusu, drugi 14.9,treći 15.5 posto vlage... I kad se saberem na prvom tandemu 7.5 tona po kj, na trećem 6.5 t po kj, a količina zrna ista, znači na istom je enom mestu kombajn pun dubke, e zato sam kukao, jer nas deru, sve nas zajedno, pa ljudi u istom smo sosu...
I onda neko drugačije shvati šta sam napisao...
Pa nijednom nisam rekao e ti i ti ste glupavi I ne znate da radite, jer ste imali 3 ili 4 t po kj, a ja sam pametan jer imam više...

Poslednja izmena:
Nemogu ja nikom sipati a ni uzeti iz glave ja sam lepo citirao tvoj post a dal si ti hteo namerno da likujes ili ne ti jesi time kako si napisao. Neko je shvatio kao ja a nekom je to bilo poučno za dalji rad u poljoprivredi.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh