Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ja sam sad skoro sve shvatio i sledece godine ce mi biti mnogo lakse.Pa bravo... Tačno.. Nekad treba čitati i između redova...
Jel to skladistis kuci ili vozis na otkupno mesto?Skinut PIONIR 9911 prinos 7100kg po jutru sa vlagom 15, i skinut DEKALB 5068 prinos 5100kg po jutru sa vlagom 15, uslovi potpuno isti za oba semena....DEBAKL definitivno izbacujem iz upotrebe...na deset jutara okino me za dvadeset tona odnosno oko 340.000.00 din.
Ista situacija i kod mene.... Dekalb 5068, u odnosu na Pionir 0074, pušiona. A prošle i pretprošle godine bio dobar. E sad ostalo je još nešto malo dkc da se skida na toj njivi a u tom delu imam kombinaciju starog i novog semena. 4 reda novog (akcelerator) pa 4 starog (običan) i tako par prohoda. Živo me zanima da li ima razlike.Skinut PIONIR 9911 prinos 7100kg po jutru sa vlagom 15, i skinut DEKALB 5068 prinos 5100kg po jutru sa vlagom 15, uslovi potpuno isti za oba semena....DEBAKL definitivno izbacujem iz upotrebe...na deset jutara okino me za dvadeset tona odnosno oko 340.000.00 din.
Srdjane , ja isto kao ti razmišljam i radim možda treću godinu , ne jurim prinose , nego gledam manje ulaganje i manje vremenai i kao rezultat veća zarada . Samo za to bi bilo poželjnio , relativno malo više zemlje i da arenda nije visoka.Pukao top, za ovu godinu gotovo.
A prinos sto se tice kakva je godina je dobar. Moglo je bolje ali je pocetak zajebao sa susnim vremenom sto je rezultiralo 15ak posto manji sklop.
Nacin na koji radim nikada ne tezim visokom prinosu vec zaradom dinar na dinar a to je ove godine bilo i malo preko.
6.9 hektara 63 tone plativog kukuruza.
Послато са SM-A520F помоћу Тапатока
Georgice Valjan (Nasic) imao tu sortu ja sam mu kombajnirao, oko sela i u bastama na 5kj imao je prosek od 5,5t/kj, u pustari je imao preko 6t, ne znam tacno koliko, on je ostavio kukuruz kuci. Po mojoj proceni bolji je 9911. Ove godine sam skidao preko 200kj kukuruza sto moj, sto usluzno, iskreno ni jedan nije bio preko 7t/kj.Ne vidim, a mozda mi je promaklo, da je neko od vas imao ove godine Pioneer 0023 mislim da je fao 410. Ako je iko imao nek napise par reci vise o tom hibridu.
Ja sam imao posejan 1 kj i prinos je bio izmedju 7.5 i 8 t/kj skidan u jusu. Ne znam precizno prinos jer sam ostavljao nesto u zrnu i kuci u prikolici.
Razmisljam da mu dam sansu i sledece godine na nesto vecoj povrsini.
A ovde se masovno žale na 5031, dok recimo 4943 je kod mene bio extra (6.5t/kj za moj pojam, ovu godinu i ovaj deo Vojvodine msm da ne grešim), a čitam na forumu da se masa njih žali na njega.... Kanda da ću se i ja pozdraviti sa dkc-om. Jbg, ako moram Boga moliti da ubodem dobru partiju semena a pri tom skup džak.... Biće domindženja.DKC 5031 kapa dole i naklon do zemlje,