Kukuruz 2020

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nemoj da komšu strefi srčka. 😂
Rodio i razvalio prinosom, pun tavan klipa, ne možeš izbrojati koliko ih ima. 😂

Da preformulišem pitanje. Da li će kukuruz u dobroj meri iskoristiti P i K iz NPK 16:16:16 ako se to djubrivo ulaže kroz sejalicu pored redova par cm niže od semena?
Ka privodim kraju berbu u klipu, ostalo je još nešto p1535 da se obere.
P0725 je odvalio, imam kukuruza za dve godine za stoku.
352995b7e520ff91bd9975173a724b6b.jpg

Poslato sa MAR-LX1A pomoću Tapatoka
a201dc4d5b08da76c31f6f40dbb7053f.jpg
a324e5a57b44bf423f664f4de2ab7102.jpg
Dobar kukuruz Petre, prebacio si 10t h sigurno.Svaka cast

ове године сам гледао како је велики газда изашао из кола и убро од обичног сељака клип кукуруза и понога да покаже колики је . Кукуруз је 666 а клипови су ненормално велики овај велики сеје пионир а сиротиња зп и још иде фергусоном али таква година

Imali ste kiše pa se kukuruz izvukao ali ste zato zglajzali sa ječmom i pšenicom zbog sušnog perioda u potrebno vreme.Luda i čudna godina.

Skinuto blizu 40 ha kukuruza prosjek prinosa na bazi sihog 13.5 tona godina u rodila kao sto nikad nije a prije vrsenja smo mislili ako bude 12 tona da ce bit vrh. 9415 pioneer zbilja se pokazao kao odlican hibrid fao 350 vlaga dobra. Jedino cujem da vise dekalba hvale sto se vlage toce ali pitanje moze li on ove stresove podnjeti? 9757 je losije stresove podnio i urodio je oko 10 posto manje gdje je manje kise bilo

Petre ipak ništa bez 640.
Mirban dok ne izmeriš vlagu ne znaš ništa.
Da sam sejao 640 polako bih motornom testerom sekao stabljike a klipove bismo izvlačili na sajlu vitlom. Problem bi nastao posle, ne bi moglo da se uzore dok se ne povade panjevi, a obzirom da nemam 558 na raspolaganju ne znam kako bih to izveo.

Poslato sa MAR-LX1A pomoću Tapatoka

Ja cu da probam u nedelju popodne da skinem kukuruz,ja se ponadao duzoj stabilizaciji vremena,ono opet pocetkom nedelje neka kisa. Rasturicu ga pa kako bude,ali sto je najvaznije kruni se lako,tako da ima ispod 25 vlagu...

Danas urađeno nekih 7 hektara, prinos od 6100 kg do 7500 kg/kj. Zanimljivost je bila što sam radio uslužno 1 kj NS 6030, Fao 660, skinuto 6880 kg sa vlagom 17,4 %. Posle brijanja na suvo, ostalo 6100 kg naplativog. Kad bi kod nas primali kukuruz sa 30 % vlage i sušili za smešne pare koje se spominju na forumu, niko ne bi imao ispod 20 t/ha... :haha: :haha: :haha: Inače ostale vlage normalnih kukuruza su bile od 14,5-15,4 %.

Završio danas sa kukuruzima, parcela od 50 ari gde je bio Os tomasov vlaga 16,5% a prinos za naplatu nešto manje od 5 tona.

Da preformulišem pitanje. Da li će kukuruz u dobroj meri iskoristiti P i K iz NPK 16:16:16 ako se to djubrivo ulaže kroz sejalicu pored redova par cm niže od semena?
Za ovo djubrivo kažu da je brzo i lako pristupačno kukuruzu. Nisam imao priliku da ga nadjem i kupim,pa ne znam da li je tako kako kažu. Ako neko ima iskustva sa ovim "NPK Special",neka kaže.

Danas radili uzorak sygenta carioca, sad posle danasnje kise ko zna koliko ce podici opet vlagu..
189b72da3e23455ece7241cd87116149.jpg

Послато са SM-A307FN помоћу Тапатока

Ja tebe kolega nikako ne razumijem pa odustajem . Valjda je poenta tvoje priče da kod vas mnogo uzimaju na tablicama prijema kukuruza sa višom vlagom . Otkupljivači postavljaju tablice kako hoće , al tu su ugradjena dva dijela odbitka , jedno je usušak a drugo je trošak sušenja . Bilo kako bilo neznam šta znači da bi kod vas prinos bio 20 t po ha ? Hoćeš da kažeš da kad bi ti utjerao kombajn probe radi u kukuruz sa 30 posto vlage , misliš da bi nakosio 20 t sa ha ?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh