MOMOSARIC
Član
Ovde par vecih hvale neke nove sindzenta hibride pogotovo na zemljama koje slabije cuvju vlagu ?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Artesian grupa. Da, imam ih sve. Chorintos, Orpheus, Carioca i Atomic. To su hibridi koje je Syngenta selekcionisala u vrelom pojasu Portugala Španije i Francuske. Kod mene su skoro egal s KWS novim hibridima a prava vrijednost vidjeće se kada bude suša i da li mogu parirati Aquamax-u.Ovde par vecih hvale neke nove sindzenta hibride pogotovo na zemljama koje slabije cuvju vlagu ?
5075 ima hektolitar preko 75Znači svima.DKC je imao HL 71, ljudski uvršene zmajevke jedva 16 tona.
I kod nas Carioka razbila sa prinosom, imao član Ćipu84 i jedan naš zajednički prijatelj, prezadovoljni.Ovde par vecih hvale neke nove sindzenta hibride pogotovo na zemljama koje slabije cuvju vlagu ?
Pecat fali.Gde fali zarez?
Da preformulišem pitanje. Da li će kukuruz u dobroj meri iskoristiti P i K iz NPK 16:16:16 ako se to djubrivo ulaže kroz sejalicu pored redova par cm niže od semena?Mozes bacati kako god pozelis, ja sam se svega nagledao u mom kraju od bacanja rasipacem, do bacanja uz samu biljku.Ja sam pre dve gidine bacio 3kg po aru u sejalicu i to samo kan.Imao sam prinos 10tone suvog zrna, hibrid Kermes i 684.Nema tu nekog pravila i mozgovanja, uradis dobro, imas sklop za pocetak da bi se necemu nadao, kako god bacio djubre na kraju ce godina doneti rod, ako nema kise moze da ima korenov sistem od 12 kvadratnih metra po biljci, kukuruz bez padavina ne vredi nista, 7-8dana na visokoj temperaturi u vreme metlicenja i tu je kraj.Dve su stvari najvaznije, Agrotehnika i padavine a ovo ostalo je samo teorija koja je nebitna.