Kukuruz 2020

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne može biti takav prinos a da bude niska vlaga...
Kod nas općenito vlage rijetko padaju ispod 20%, i to san kad je jaka suša i lijepa jesen.

Danas iznesem kukuruz vlaga15,1.kamionska 14 tona.ispisao otpremnicu izmerio ja pitam koliko ce d am ise odbije on grubo 800 kg.reko necu da kipujem treba i meni sto evra.on kaze ajde sta ti je to sto evra a imas robe za 2000 evra otprilike.reko neka fala to je 6 %.dovidjenja.

I ja isto ne znam sta da radim,imam gde da ga skladistim ali da ga lopatam bas mi se to ne radi.

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока

Barbula ovde šišaju i brijaju na suvo.Mogu da ti izađu u susret ako recimo imaš vlagu 14.7% a do 14.5% je jus pa ti ne pišu tih 0.2% dok u ostalim slučajevima .ebeš ježa u leđa.Doći će to i kod vas kada se omasovi skidanje kukuruza u zrnu a to nije tako daleko.
Đorđe sledeće godine posej neki iz fao grupe 700 za skidanje u zrnu.Bar na ovom forumu možeš da pročitaš i naučiš šta se i kada seje za skidanje u zrnu ako nemaš koga da pitaš kod tebe u kraju.

U tih 15 % je ususak mali samo priblizno 1% a ostalo uzmu za susenje , ali je bas previse , pogotovo ako ne suse uopste . I kod nas uzmu reciprocno mnogo za te male vlage 15 ,16 % u odnosu na velike vlage a pravdaju tim da taj kukuruz ipak prolazi kroz susaaru ali mnoogo brze . Medjutim daleko manje sisaju nego u vojvodini . Ovde je naplata susenja koliko procenata toliko KM po toni i naravno plus svodjenje matematicko na 14 % .

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh