MOMOSARIC
Član
Da . Plus toga medjuredno kultiviranje gledam da izbjegnem , dali motikama , ili s oprugama , nebi ro radio , samo da postavim djubrivo , zato cu traziti nesto s diskovima ili slicno , kao na sijacici diskovni ulagac.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
I ja se uverio, nema apsolutno nikakve razlike na prinos ako su korovi reseni u potpunosti. Izbegavacu kultivaciju u buducnoati definitivno.Neznam , ovde kod mene skoro niko ne kultivira ni kukuruz ni soju , ako neko i radi , samo zbog prihrane kukuruza, i onda skidaju motike , samo ulagaci . Soju pogotovo neznam dali iko kultivira a prinosi su sasvim ok , zavise samo od zemlje i od padavina . Neznam sto bi provjetravao zemlju . Licno sam probavao i nikakvu razliku u prinosu nevide , pa vise neradim.
Mogu samo da im dam k'o Dragče.
Mozes bacati kako god pozelis, ja sam se svega nagledao u mom kraju od bacanja rasipacem, do bacanja uz samu biljku.Ja sam pre dve gidine bacio 3kg po aru u sejalicu i to samo kan.Imao sam prinos 10tone suvog zrna, hibrid Kermes i 684.Nema tu nekog pravila i mozgovanja, uradis dobro, imas sklop za pocetak da bi se necemu nadao, kako god bacio djubre na kraju ce godina doneti rod, ako nema kise moze da ima korenov sistem od 12 kvadratnih metra po biljci, kukuruz bez padavina ne vredi nista, 7-8dana na visokoj temperaturi u vreme metlicenja i tu je kraj.Dve su stvari najvaznije, Agrotehnika i padavine a ovo ostalo je samo teorija koja je nebitna.Aj kad polemišete da pitam nešto. Da li valja baciti mešavinu kroz sejalicu pored redova dublje nego što ide seme? Da li će je kukuruz iskoristiti?
Poslato sa MAR-LX1A pomoću Tapatoka