Kukuruz 2020

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ми смо поскидали наше кукурузе оне што је здувао хлед пролетос...Приноси су од 3100-3900кг/кј, зависило је од парцеле од парцеле, пионир 9911 са влагом од 14,8-15,1%, пионир 0216 са влагом 14,2% дао је 3400кг/кј....Сутра ако не буде кише декалб скидамо, да видимо јел вреди чему, њега није пипкао лед...иначе у селу се за сада крећу присноси од 5400-6800кг/кј, тамо где лед није тукао усеве, где је тукао ту је у рангу са нашим приносима...

Nema sad nikakvog dodavanja kroz kombaj jer nema od cega da dobije vlagu.. Danas kod nas ko je kosio od podne vlaga ispod 15.. Lisca na stablu vise nema, samo klip.. Za sada..
Mislis? Pa da li skidati onda u ponedeljak, ako ne udsri neki kijamet. Planiram za sebe zrno, za stoku. Da se lageruje u cardake, nekih 1 m visine, stavljena mrezica u krug?

Danas je vjetar fenirao neprekidno pa ja vlaga konačno pala ispod 15 kod fao 300 i skinuli smo.
P9241 9.7 t/ha
Sy Chorintos 10.4 t/ha
KWS Smaragd 11.3 t/ha

Послато са Redmi Note 7 помоћу Тапатока

Zombie ne sušim ga.Pre kiše je imao vlagu od 13.5%, suv je a ovo je samo trenutna površinska vlaga.

Kako kod mene Kulak neće da spusti vlagu, isti FAO, sijan 4..4., imao odličan i brz porast, ništa mu nije smetalo. Mjerio vlagu opet jučer, sad je 19%. Danas je duvao jako topao vjetar i Sunce je pržilo kao da je avgust, računam da je izgubio 1% danas al džabe kad najavljuju kišu u srijedu.

Skinuli jednu parcelu danas, pionir 0216 predusev suncokret. Zaorano 100kg 3x15 i 100kg ureje. Vlaga 14.7 prinos 6130kg/kj. Sutra napadamo KwS konfites na predu3sev psenica.

nije mi ovo nikako jasno...gubis broj bijaka tj sklop a sklop donosi prinos

Ma ima smisla to sto kaze da se lakse radi masinama koje imaju siru gumu, ali opet cini mi se na zapadu idu na to da medjuredni razmak bude jos manji. Gledao sam nesto ima oko godinu dana, rade kukuruz skoro na kvadratni sklop, manji razmak medju redovima a veci u redu i onda svaka biljak dobije oko sebe vise prostora u krug kad se preracuna a sklop na kraju veci (recimo umesto 75000 bude 90000 biljaka po ha)

Grubo gledano na nekih 6jutara gubis pola jutra ako ides na 75cm...nema logike,ako sejem hektar na 70cm razmak a sklop na 22cm treba mi oko 65hiljada zrna a ako na 75cm treba mi 61 hiljada...razlika nije mala

Dal bi sutra mogao da se skida kukuruz,opicio vetar danas a sad jos jace duva..sutra idem da izmerim aako ima ispod 15% ulecem ko tajkun

Послато са SM-T510 помоћу Тапатока

Ja danas skidao, prva tura 16.1%, druga 15.7%, a posle više nisu ni merili. Treba im kukuruz, tako da sve ide pod jus. Plaćaju 17din.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh