Kukuruz 2020

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
U nedelju najavljuju ujutru baš jak vetar za naš kraj.

Da, pogresno je obelezeno.
Uglavnom 9300 me bas iznenadio. P0217 je odlican naslednik 216ke.
Ovaj prvi je nekako van konkurencije, jer em je bio uz komsiju, em je fao 290.

Nedaju mi da teram. Ja spremim kombajn, pustim u rad, obrnem koji krug i onda me oteraju 😀
Svi hibridi do fao 500 su na 18 cm.

Jedno malo offtopic za ovaj period, ali tice se teme: Na koliko su vam podesene sejalice medjuredno, 70 ili 75 ? Vodili danas polemiku neku tu u selu, kazu vecina seje na 75 a ne znam zasto, meni od kad znam za sebe sejalica netaknita i sejemo na 70 medjuredno. Kazu da su dizali na 75 u poslednje vreme mahom zbog ljudi koji rade usluzno i adapteri su im na 75...

na 75 je bolje iz više razloga evo ja ja ću navesti barem 1, tko ima teške strojeve tipa nošene sijačice i nošene prskalice može tada da ne gazi po redu stavljati 5 cm šire točkove što na tom teretu puno znači.

Sta ima veze . Ravnica je i asfalt. Bas sam bio kad krece sa vage ,bez ikakvih trikova ,olako , jes da mi je komso sto je vozio profesionalac, al traktor se ni ne nakslje .

Neobično tamo gde se ne praktikuje. Ovde je sasvim normalno da se sa malim traktorima vuče ozbiljan teret. Evo jedan primer
20t neto tereta u dve prikolice, što značajno otežava vuču, vuče traktor od 3100kg i 70-ak ks. A nađe se i neki ekstremniji slučaj....
Nije umetnost krenuti sa traktorom iz mesta a da se ne muči. Kasnije mu je problem ako ga peglaš i ako naiđeš na uzbrdicu a u manjku je sa snagom.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh