Kukuruz 2020

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hvala na rečima utehe, radnik što je sejao prethodnih godina na preko 2000 jutara nije pogrešio ni jednom...

Posle prvog kruga na pocetku setve, ja uvek sidjem i pogledam dubinu,razmak zrna i razmak izmedju vrsta na sastavima, to je valjda osnovno?
Ako je neki raniji hibrid i za koji je preporuka da se seje gusce mislim da nece biti problema ako bude kise kada treba...

Posle prvog kruga na pocetku setve, ja uvek sidjem i pogledam dubinu,razmak zrna i razmak izmedju vrsta na sastavima, to je valjda osnovno?
Pogledao dubinu, pogledao razmak i još stručnjaku što mi je puštao mašinu u rad rekao da su semena nešto blizu i da mi kontrola pokazuje razmak 15,4 cm. On me ubedio da je sve u redu a da kontrola brljavi... Na kraju on i ja brljavili.

rodjen si za gazdu kolega,nisi za radnika odmah u startu pobrkas stvari. :).mom stricu se isto desilo prosle godine pa nista mu nije falilo..ove strane sorte vole gustinu
ne brini druze nista,ovi strani hibridi vole gustinu...a sto se tice silaze kupi nov traktor pa taman gazi i razradjuj masinu :)
Kad bi se pojavio u banci da tražim kredit za traktor mislim da bi me išutirali naglavačke. Kakav crni gazda, radio sam ja uvek, samo smo imali podelu posla, ja sve pripremim on seje, on tera kombajn ja sam u prevozu itd. U svakom slučaju hvala.

Znam za jedan slučaj kad je k67 posejan na 14 ili 15,isto greškom.. Posle je kukao kud sve nije tako posejao, tad je imao toliko kuruza i nikad više... Htedoh reći, šta je tu je, grešku ne možeš sad ispravlja ti... Sad rokni I neku dodatnu prihranu, da ga pojačaš pa ko pokojnik ko pobednik...

Zavrsena setva kukuruza za ovu godinu. Dekalbovi hibridi sejani na plitko tanjiranoj stnjici. Sejano na 21.3 cm i na 6cm dubine. U setvi je unet i 2kg Kana po aru. A jesenas zatanjirano 3kg po aru mesanog vestaka.
f37cddff63539f5fc37864e7e5985c4b.jpg
b68a1e405772f498b21496fc8f4bed99.jpg

Послато са SM-A520F помоћу Тапатока

Isplati li se sejati DKC, fao 630 za vrsaj u zrnu ili ne rizikovati? Posto je poljoapoteka samo njega dobila.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh