Kukuruz 2020

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Danas zapoceta setva, moja kombinacija ferga i olt 4redna danas opalili 25kj kao od sale, jos je i ogled sejan na povrsini od 1ha. Vlaga zadovoljavajuca, rano zatvaranje brazde je sve to lepo sacuvalo.
Kod mene obrnuto, gde je "zatvarana" vlaga ranije, poprilicno je suvo, uglavnom preko 5 cm suve zemlje.
A gde ranije nije dirano nista, nego pred samu setvu jednom uradjeno setvospremacem vlage goliko hoces...

Mi planiramo setvu sad za vikend, jutros merena temperatura zemlje na 8 cm dubine 11 stepeni u 8h ujutru.

Da li planirate da prskate "na crno" i cime?

Zavrsena setva kukuruza za ovu godinu. Dekalbovi hibridi sejani na plitko tanjiranoj stnjici. Sejano na 21.3 cm i na 6cm dubine. U setvi je unet i 2kg Kana po aru. A jesenas zatanjirano 3kg po aru mesanog vestaka.
f37cddff63539f5fc37864e7e5985c4b.jpg
b68a1e405772f498b21496fc8f4bed99.jpg

Послато са SM-A520F помоћу Тапатока
Šta će mu markiri, navigacija mu služi samo za slikanje

Tatica danas covek izmesao 2kg belog semena sa zutim.Bas ce biti lepa slika zp555 je oko 230cm a ovo belo je oko 3m.

Kod mene obrnuto, gde je "zatvarana" vlaga ranije, poprilicno je suvo, uglavnom preko 5 cm suve zemlje.
A gde ranije nije dirano nista, nego pred samu setvu jednom uradjeno setvospremacem vlage goliko hoces...
Kod mene je na podrivanom vidljiviji deficit vlage u odnosu na orano. Inace uslovi za setvu samo takvi, jedino sto nas j... vetar siba neprestano, dal ce nekad stati!?
@Rakin 2b, kao i predhodnih 40god.

@sinisa1979 bio sam na parceli u 7h uradio zastitu i docekao pionirovog momka, kuci sam bio oko 19:30

Pitam zato što se jedan lik hvalio kako seje 3kj/h a na lepšim komadima 4kj/h sa 4 reda nodetkom i 539.

Otkad sam kupio sejalicu nije mi pukao ni jednom osigurac xd ,ali naravno jesu zupcanici...komsiji bas danas pukne dole zupcanik kod pogona ploce,osigurac ne.

A sto stalno gledas u auspuh? Nece on nigde.
Ovo sam menjao oca dok popije kafu i pojede sendvic,inace ja ne sejem a vidi se iz prilozenog cim se osvrcem samo da nisam uhodan.moje je da odradim osnovnu obradu,pripeemim za setvu tako smo podelili poslove... a posto si hteo da ispadnes duhovit za tvoju informaciju gledam marker gde je pravio trag..

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh