Kukuruz 2020

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Danas zapoceta setva, moja kombinacija ferga i olt 4redna danas opalili 25kj kao od sale, jos je i ogled sejan na povrsini od 1ha. Vlaga zadovoljavajuca, rano zatvaranje brazde je sve to lepo sacuvalo.
Kod mene obrnuto, gde je "zatvarana" vlaga ranije, poprilicno je suvo, uglavnom preko 5 cm suve zemlje.
A gde ranije nije dirano nista, nego pred samu setvu jednom uradjeno setvospremacem vlage goliko hoces...

Mi planiramo setvu sad za vikend, jutros merena temperatura zemlje na 8 cm dubine 11 stepeni u 8h ujutru.

Da li planirate da prskate "na crno" i cime?

Zavrsena setva kukuruza za ovu godinu. Dekalbovi hibridi sejani na plitko tanjiranoj stnjici. Sejano na 21.3 cm i na 6cm dubine. U setvi je unet i 2kg Kana po aru. A jesenas zatanjirano 3kg po aru mesanog vestaka.
f37cddff63539f5fc37864e7e5985c4b.jpg
b68a1e405772f498b21496fc8f4bed99.jpg

Послато са SM-A520F помоћу Тапатока
Šta će mu markiri, navigacija mu služi samo za slikanje

Tatica danas covek izmesao 2kg belog semena sa zutim.Bas ce biti lepa slika zp555 je oko 230cm a ovo belo je oko 3m.

Kod mene obrnuto, gde je "zatvarana" vlaga ranije, poprilicno je suvo, uglavnom preko 5 cm suve zemlje.
A gde ranije nije dirano nista, nego pred samu setvu jednom uradjeno setvospremacem vlage goliko hoces...
Kod mene je na podrivanom vidljiviji deficit vlage u odnosu na orano. Inace uslovi za setvu samo takvi, jedino sto nas j... vetar siba neprestano, dal ce nekad stati!?
@Rakin 2b, kao i predhodnih 40god.

@sinisa1979 bio sam na parceli u 7h uradio zastitu i docekao pionirovog momka, kuci sam bio oko 19:30

Pitam zato što se jedan lik hvalio kako seje 3kj/h a na lepšim komadima 4kj/h sa 4 reda nodetkom i 539.

Otkad sam kupio sejalicu nije mi pukao ni jednom osigurac xd ,ali naravno jesu zupcanici...komsiji bas danas pukne dole zupcanik kod pogona ploce,osigurac ne.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh