Kukuruz 2020

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vidi iz iskustva znam ako zaboravis da spustis jedan marker pa u povratku nemas trag da onim spustenim bodes po redu i tako izvuces neki pravac, ali bez oba nisam jos terao. :osmeh:

Danas završeno, evo malo detaljnije. Posijano 23 kj, sve na 19 cm.
Moja greška jedino na početku teme, napisao sam P0412, ali nemam njega nego sam završavao sa P0023. Ostali kako sam i naveo sijani DKC 5830, P0216 i P9911.
Bačeno 550 kg/ha 15-15-15 i 180 kg/ha Uree prije sjetve.

Evo nešto slika i video.

Servis za upload mi uvijek uništi slike nažalost....

Samo strika,jes da nije kao ove novije ali zavrsava posao
8691c017f491d8a87283f81cf3a9b810.jpg

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока
ebe615054aba6321c62299188e426e3a.jpg

Poslednja izmena:
Otvorio sezonu danas i odmah straota zabrljao, pobrkao broj rupa na pločama za kukuruz i posejao na 15,5 cm .Katastrofa...

Olalija,
koliko zrna si posijao? Ako nije previše, svaku treću biljku izćupati. Jest da treba radne snage, ali ne treba biti stručna. Pozvati rođake na feštu, a dok se vrti na ražnju neka se zabavljaju u kukuruzu. ;)

Otvorio sezonu danas i odmah straota zabrljao, pobrkao broj rupa na pločama za kukuruz i posejao na 15,5 cm .Katastrofa...
Ne diraj nista. Sem skuplje setve nista vise.Pre par godina sve sam posejao na 14cm godina extremno losa. Nista gore i nista bolje od komsija
mozda cak i malo bolje.Uglavnom su bili Dkc i nesto Pionira

Pokojni otac posejao jednom greškom na 14,7cm na 4 jutra. Bilo je oko proseka za tu godinu.

Da li tko ima iskustva sa MAS SEEDS hibridima ?
Točnije MAS 48.L, fao 400.
Bezi od tih govana ja sam prosle godine imao taj mas 48 i na kraju sam ga kosio zitnim adapterom toliko je polegao da je bilo ili paljenje pa skupljanje ili zitnim da ga kosim i to smo jedva tako pokosili.Ta govna nikada vise u njiv kod mene,a nahvalili ga to je strasno bilo po njima ni dekalb im se nije pitao.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh