Kukuruz 2020

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ima mi da se nacekamo sa skidanjem kukuruza,ceo oktobar ce biti ovakav

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока

Pa u tome je stvar jer navodno i on bi da skida u zrnu a zna sta je posejao i sad se cudi sto nece nikad skidati vlagu.
Jedan moj kolega je posejao neki Kws kaze iz grupe 550 (svako ko je neki put posejao Kws zna da hibridi njihove kuce jako tesko gube vlagu) jos ta parcela mu je preostala za skidanje i nije hteo skidati u Petak pre kise jer navodno je bio sa vlagom od 17,8% kaze da je odlican i da su klipovi uspravni na sto sam mu odgovorio da je to jos gore po njemu jer ce od prinosa posle ovih kisa pokloniti otkupljivacu vise od 25%. Sad se jedi!
To se nekada moglo reći za KWS hibride ali više ne stoji. Vjerovatno je u pitanju stari Kerbanis, FAO 540.
Hibridi koje su uveli u zadnje 2-3 godine brzinom otpuštanja vlage najčešće nadmašuju Pioneer I vrlo su blizu DKC-u, najčešće i egal. Tu prvenstveno mislim na Kashmir, Kapitolis i Kollegas.
Sada je tu i Smaragd.

Послато са Redmi Note 7 помоћу Тапатока

A da platite susenje?

Послато са SM-A202F помоћу Тапатока
Skoro niko neće da suši za pare, uglavnom se odbija kukuruz, pričali smo o tome 10 puta i postavljali tabele sušenja. Kod nas trenutno:
14,6-15 1,16%
15,1-16 5,27%
16,1-17 7,36%
17,1-18 9,5%
18,1-19 11,5%
19,1-20 13,5%
20,1-21 15,5%
21,1-22 17,5%
Ne računajući ove baljezgarije do 16%, mogu reći da je tablica sušenja najbolja u zadnjih x godina. Mislim da je pravljena ovako jer se očekivao suv ili skoro suv kukuruz, mislim da će je menjati ako nastave kiše...

Da ima susara....Ce ga skidamo,polako...U decembru januaru...
Ako nema susare to je jos bolje, nabavis je i eto zarade, uz to obavezno moras imati ekipu koja ce siriti pricu kako bez susenja ne ide.
Kod mene u kraju susenje se naplacuje 125€ za 10t kukuruza, ovaj sto susi ne gasi susare, mislim da bi se brzo otplatila.

Ako nabavim susaru onda nema kukuruza sa susenje.Kod mene se 90% jos skida u klipu tako da susare ne piju vodu.

Delikatna situacija, ja sad nosio mjeriti vlagu jedan uzorak 15,5, drugi 16,5, do subote mozda padne jedan procenat ali opet je rizik

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh