Kukuruz 2020

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja danas mjerio OS Kulak. Prvi put mjeren 19.9. i imao 22% vlagu. Danas imao 19.6% vlagu. Vrijeme u medjuvremenu nije bilo baš najbolje ali je od 11 dana imao 4 koji su bili jako topli ali što je mnogo mnogo je, za 11 dana je izgubio samo 2.4% vlage?? Definitivno sam završio sa OS hibridima posle ovoga.

Nema previše veze s OS hibridima. Eno juče rezultata ogleda MP R. Srpske iz Srpca, kod 37 hibrida svih sjemenskih kuća vlaga je 19-23%.

Inače najviši prinos Sy Carioca, nešto preko 15t a odmah iza njega KWS Kashmir takođe preko 15t.
FAO 500-600 podbacile.

Послато са Redmi Note 7 помоћу Тапатока

DKC 3623=18.3%
DKC 4943=21.8%
DKC 5031=22%
KWS Smaragd=20.7%
KWS Kashmir =20.9%
KWS Kapitolis=20.1%
OS Filigran =21.7%
NS 4000=23.1%
Sy Corintos=19,6%
Sy Carioca =23.9%

...
Itd

Послато са Redmi Note 7 помоћу Тапатока

Poslednja izmena:
Ja danas skinuo moj kukuruz....
U klipu...
2 velike Dubrave od 2.5t sa dodatnim stranicama i 2 manje prikolice, Dubrava i Kikinda od 1.5t sa dodatnim stranicama...
Vrhom pune, i prosipalo...
Prelivalo komšija !!! 😁
Ukupno oko 15 kubika kukuruza u klipu....
Mogu Vam reći da sam se zaj..., komotno je moglo u zrnu...
Dosta se krunio...
Na ovoj jednoj prikolici 2 džaka okrunjenog...
I pod elevatorom...
Tako da....🙄
Ne pije vodu priča da je ova kiša, kod mene 20 litara, išta promenila vlagu....
Nagore...
Zaboravljate, ili kod Vas nema te pojave, VETAR, je sve vreme duvao k'o sumanut, iz raznih pravaca, nešto Košava, i Zapadnjak, te nije bilo čak ni jutarnje rose....
Hibrid je ZP 555...
Površina 0.62 h...
Priznajem da me prognoza uplašila, za naredne dane, te tako već spremljen prostor za zrno, ostavih, i raspremih na brzinu kotobanju za prijem u klipu, dovukoh od rođaka elevator i namestih...
Biće zabave na Zimu, a možda i ranije, krunjenje...
Neka, biće čokanja za ložiti...
Istovarili jednu prikolicu, a za sutra stiže društvo u prepodnevnim satima da istovarimo i ove 3 preostale....
Planirao sam kotlić, da krčkam, dok ovi istovaraju, al' me majka preduhitri, pa će ići "bela čorba" i punjena paprika (mleveno svinjsko meso i pirinač) za ručak....
Uz mlad kravlji sir, kao prilog...
Gotovo niko to više ne pravi, pa će biti gotovo atrakcija to izneti za ručak....
A malo-malo pa se krčka kakav gulaš ili paprikaš, te to više nije nikom interesantno, cenim...
Odoh ja daleko...:off_topic:
Raspisah se...👋

Danas mjerio vlagu kod komšije. Sije samo pionir i dekalb a brojeve ne znam. Pet uzoraka. Svi su od 20 do 22 % vlage.
Trebam žeti soju, uslužno , ali još nije zrela. Čovjek kaže tek oko 10-tog.
Ove godine sve kasnije dozrijeva. Vjerovatno zbog dosta kiše tokom cijele godine.

Jel to Momo mijenja biznis ili je samo dopuna kućnog budžeta u pitanju. Ovi današnji proroci kao političari. Pričaju satima a ništa ne kažu i na kraju lijepo naplate.

Sve je spremno za sutra samo da se krene, da probamo kukuruz. Juce ujutru 12 lit kise, prekjuce 13 lit i pre neki dan 17 lit. Jutros u 9,30 h merio vlagu 15,25 a pre dva sata 14,88. Najavljuju vetrovit i topao dan za sutra i nadam se da ce da padne ispod 14.5 jer do 14.5 se racuna kao suv kukuruz.

JZpyAeF.jpg

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh