Kukuruz 2020

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kod mene ništa od rada za subotu. Sutra najava ceo dan kiše tako da neće moći da se radi. Ostavljam za sl nedelju, mada vidim sad ima neke najave za perio nedelja-utorak opet kiša, ali i posle toga vetroviti dani mada ne baš mnogo topli (22-24C). Nemam mnogo pa mogu da kalkulišem i čekam. Obzirom da ga ostavljam kod kuće mora da bude suv. U stvari on je već suv ali zbog ove spoljne vlage ne bih da ga takvog lagerujem.

Vidim da coveka potkacujete bzvz. Imam i ja taj moćni Pioneer 9911 pa mu je opet vlaga preko 20%. I to pre ovih kisa, ko zna sta je sada. Odavno sapurina suva al on onalo lagano spusta vlagu, nema veze sto je onakav avgust i pola septembra bilo. Plus sejano pocetkom aprila. Tako da ako vama u Vojvodini fao 500+ vlaga u jusu, postoje drugacije regije kojima ne ide tako vlaga lako u jus. Ma koliko imalo veze sa hibridom i sklopom.

Polako samo,niko nikog ne cacka,nego je vise smesno,koliko se pise ovde o iskusvima,sta i kako sejati,djubriti,a neko i dalje radi kao pre 50g i onda govori kako nije isto,msm sad od tolikog izbora hibrida sejati nesto sto je pregazilo vreme i sto i nije bas za taj region,plus razmak na 30cm.

Ne razumem gde je problem uvek može da se obere beracem,a sad ako je baš fiksirano da mora da se ovrse to je druga stvar

Pa u tome je stvar jer navodno i on bi da skida u zrnu a zna sta je posejao i sad se cudi sto nece nikad skidati vlagu.
Jedan moj kolega je posejao neki Kws kaze iz grupe 550 (svako ko je neki put posejao Kws zna da hibridi njihove kuce jako tesko gube vlagu) jos ta parcela mu je preostala za skidanje i nije hteo skidati u Petak pre kise jer navodno je bio sa vlagom od 17,8% kaze da je odlican i da su klipovi uspravni na sto sam mu odgovorio da je to jos gore po njemu jer ce od prinosa posle ovih kisa pokloniti otkupljivacu vise od 25%. Sad se jedi!

Moj rodjak doneo da mu izmerim vlagu na 684 i kad sam mu rekao 20% pre kise ove bilo on kao u bre nece brzo da ga skida u zrnu..ljudi seju hibride koje nisu za u zrno i ocekuju da vlaga se spusti brzo i da rade jos 684 Fao 600 i nesto

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока

Ko to kaze da ne moze znaci da nikad nije doziveo ovu nasu golgotu 😄 stricu sam skinuo pre 3 nedelje 684 sa vlagom 17,5% prinos totalno nebitan i van svakog razuma.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh