nikola ilic
Član
Tu se najvise i gubi prinos,kad ne ninkne kao jedan,al to jos ljudi slabo svataju,bitan ima je rapored da bude kao drvored,koga boli tuki za to.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Tanjiranje se dobro pokazalo prosle godine,zatvorili smo pukotine i svaka kisa se akumulirala u povrsinskom sloju,orali su u jesen samo oni koji su istanjirali posle zetve,a oni koji nisu,cekali su da nakisne.Moje neko iskustvo je da je najbolje njive posle psenice ne dirati do jeseni, nego samo total ako je potrebno.. Tanjiranje ili ugar samo otvori i isusi zemlju dodatno tokom leta i jeseni.. Ovaj deo uvek dobija manje kisa, zemlja je malo teza., mozda negde je drugacije..
Pre desetak godina i onaj pomoćnik od ministra (milovanović) nam je računao koliko zarađujemo.Ja ne znam što se svi bune, evo naš cenjeni ministar je upravo izjavio da su odlične cene i da je rekordan prinos, te bi po njegovoj matematici to trebalo da bude ovako: rekordan prinos x odlična cena = poljoprivrednici plivaju u lovi
Članak je na linku: "ODLIČNE CENE SVIH ŽITARICA" Nedimović: Prinosi kukuruza rekordni za prethodnh 10 godina
Zasto ne bacis neko mesano tipa 3x15 ili nesto slicno?Bacam 150kg mapa po ha.Dali bi valjalo baciti malo cistog kalijuma(60%) posto neke njive 10god nisu videle kalijuma
Kcl.Moze se kupiti mada ja uzimam na ugovorKoji čisti Kalijum nabavljate , ko ga ima koji naziv i koja je cijena ? Hvala