Kukuruz 2020

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Uradjen kukuruz juče. Preko oko 8 tona po jutru. Pionir 0704. Prezadovoljni smo. Prošle godine smo se razočarali u kukuruz i pionir 0216, ove godine smo uboli sa hibridom. Istina to je naša najbolja njiva. Po papirima ima 9kj tačno, predali smo za naplatu 73300 kg. S obzirom da je do puta, ima malo više jer smo odorali sigurno od puta 2-3 metra.
Prošle godine je svima podbacio 216, ali je zato ove godine kod nas dao 7,5t/kj. na bazi vlage od 14-14,5%. Na istoj parceli 9241 od 6,5-6,7t/kj. Ovaj deo atara je imao solidne padavine.
Dok 9537 I 9074 su dali oko 5t, ali tu je samo tanjirano u proleće, 9537 je bio nešto bolji.
A prinosi se razlikuju kako je koji deo atara pokisao.

Uradili danas kukuruz u ritu,9911 vlaga 14%,pred usev soja ,100 kg kj urea,100 kg kj 8*15*15,prinos 6250 po kj, izgledao bolji neg onaj na bregu,al dao manje. Sta je uzrok,**greška li ga,sve radjeno isto ,isti dan i sejano

Danas merio vlagu ZP 427- 17 %. Ako prodje bez kiše,možda od sledećeg utorka,srede bi moglo da počne da se radi.

Uradjen kukuruz juče. Preko oko 8 tona po jutru. Pionir 0704. Prezadovoljni smo. Prošle godine smo se razočarali u kukuruz i pionir 0216, ove godine smo uboli sa hibridom. Istina to je naša najbolja njiva. Po papirima ima 9kj tačno, predali smo za naplatu 73300 kg. S obzirom da je do puta, ima malo više jer smo odorali sigurno od puta 2-3 metra.

Ako nije tajna, kakvo je bilo djubrenje?

Generalno. Sklopovi su isti, veći su klipovi, lepo se videlo kad sam uzimao uzorke za merenje vlage.

Po svemu sudeci naj gore je prosla moja i susedna KO. Kod ostalih je to bilo delimicno i izgleda da su veci dolovi atar pokisli. Do duse ja sam i naj manje kukao 😂 rezultate necu ni objavljivati jel su zanemarljivo glupi a i da ne kvarim temu :haha: pored ovih vasih lepota :ppozdrav:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh