Kukuruz 2020

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Caco u kom ataru je bio taj kukuruz?
Odmah tu kod sela, sto bi rekao "kod uljarica".
Ovde kod nas sto tvrdja zemlja bolji kukuruz. A ovde oko sela je bas tveda zemlja.
Tamo dalje na prvoj klasi nece biti toliko roda, videcemo ovih dana, do petka planirmo za skinemo sve sto je za skidanje.....

Ja sam u subotu odneo da izmerim vlagu. KWS (Kashmir i Kolumbaris) 18%, Pionir 9911 21% i DKC 4943 - 25%. Zbog nejednakog nicanja uzimao sam one klipove koji su se oborili, pa one koji stoje uspravno a komuša i list su suvi i one kojima je zelena i liska i stabljika. Iznenadila me velika vlaga za DKC jer mi je on prvi promenio boju lista - odnosno pre je imao suve liske od druga dva hibrida. ja ovo moje neću raditi sigurno pre 01.10. Ne moram puno da žurim pa neka se sam suši na njivi. Ali ću za 10 dana proveriti opet koliki je %.

Свака ти част ако будеш имао стрпљења да мериш влагу тек за десетак дана. (y)

Ns 5041
IMG_20200913_132612.jpg

Za dvadesetak dana berba,Basmati sam merio 19% Vlaga, sutra cu proveriti 9911 ovi ostali na cekanju.

Kukuruz je najmocnija i najzastupljenija hrana na svijetu , hrani planetu. Jedini problem je sto trazi dosta azota . Ako icega ima dosta oko nas to je azot ,ali kukuruz ga nezna ,za razliku od soje , uzeti besplatno iz vazduha . Rjesenje je mozda tamo gdje je kukuruz i nastao ,u Meksiku , gdje postoji sorta koja to moze . Nema zasad veze sa nama , jer mi uglavnom placamo tudju pamet . Zasto nasi fakulteti i profesori ne rade nesto osim nastavnog plana i programa , to mi nije jasno .

Naši naučnici su pronašli nešto još revolucionarnije https://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2020&mm=07&dd=21&nav_id=1709333

Zorge nemam veliku površinu pa mogu da čekam. Nigde ne žurim. A i ostavljam ga kući u čardake (kotobanje), pa neka bude dobro suv. A koliko vidim neke kiše nema u najavi još dugo. Neka se on lepo osuši na stabljici kao prošle godine pa polako da ga skidam i spakujem.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh