Kukuruz 2020

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kukuruz je najmocnija i najzastupljenija hrana na svijetu , hrani planetu. Jedini problem je sto trazi dosta azota . Ako icega ima dosta oko nas to je azot ,ali kukuruz ga nezna ,za razliku od soje , uzeti besplatno iz vazduha . Rjesenje je mozda tamo gdje je kukuruz i nastao ,u Meksiku , gdje postoji sorta koja to moze . Nema zasad veze sa nama , jer mi uglavnom placamo tudju pamet . Zasto nasi fakulteti i profesori ne rade nesto osim nastavnog plana i programa , to mi nije jasno .

Ima li neko cene za kukuruz ovogodisnjeg roda, da li je iko izasao sa cenom u otkupu?

Послато са SM-A505FN помоћу Тапатока

Kukuruz je najmocnija i najzastupljenija hrana na svijetu , hrani planetu. Jedini problem je sto trazi dosta azota . Ako icega ima dosta oko nas to je azot ,ali kukuruz ga nezna ,za razliku od soje , uzeti besplatno iz vazduha . Rjesenje je mozda tamo gdje je kukuruz i nastao ,u Meksiku , gdje postoji sorta koja to moze . Nema zasad veze sa nama , jer mi uglavnom placamo tudju pamet . Zasto nasi fakulteti i profesori ne rade nesto osim nastavnog plana i programa , to mi nije jasno .

Nebi se svidelo glibalnoj industriji kada bi se masovno ova semena koristila.

Послато са SM-A520F помоћу Тапатока

Ne brinite se ,nama farmerima ce oni uvek odrediti koliko da zaradimo,tj ne puno,malo vise mozda od klasicnih semena kukuruza.Znaci ako ovako nesto i modifikuju da bude upotrebljivo u poljoprivredi,semena ce sigurno biti mnogo skuplja od obicnih,mozda ce davati manje prinose,ovo ono,ali mi da zaradimo dobro,taj film necete da gledate.

Kod mene nesto slabo pada vlaga. Samo jedna parcela od 68ari ima vlagu 13.6% dkc 4670.
Ostale njive od 15-16%.
Ne znam koliko jos treba da padne na 14-14.5%.
Ja bi sto pre da skidam,ima budala koji pale strnjike i pokosene kukuruze,pa nije sve jedno.

To je pokazatalj da starih zaliha nema i da je potraznja . Taj odv16 17 ide odma u stocnu hranu ladno ,a i vidim po porukama da se dosta trguje sirovim kikuruzom kazu od 14 do 16 vlaga. Za Bosnu iz Srb nude takav od 132 do 137e Za skladistenje bi se ipak morso susiti i precistiti ovako ne..

Danas mereno p9903 12% vlaga a po412 16.5% od sutra krecemo, ovaj p9903 ne ocekujemo vise od 2t po kj. Ova toplota ih je osurila, jos ako je zemljiste malo slabije odma katastrofa prinosi.

Послато са SM-A310F помоћу Тапатока

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh