Koristite zastareli preglednik. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb stranice. Trebali biste nadograditi ili koristiti alternativni pregledač.
Mislim da svaki hibrid ima tu osobinu ,ako ima dovoljno (viska) hrane ,ili ako je sklop redji.Kod mene i NS i ZP na nekim parcelama teraju bocne izdanke.E sad mogu oni dati i klip na kraju kao i glavno stablo ako su uslovi povoljni,mada uglavnom se osuse.
kolege forumasi, na par parcela treba izvrsiti korekciju protiv sirka nije se stiglo ranije prskati pa je kukuruz u fazi 8-10 listova sta predlazete cime da to sad resim?
Mislim da ce sa eqvipom imati umanjenje prinosa mozda jedino laudis ako je rizomski izbelice ga i ustopovati na odredjeno vreme sto ce kukuruzu dati veliku prednost i dok se sirak oporavi kukuruzu nece moci vise naskoditi.
Da dodam da sirak prskan u toj fazi laudisom i pri 2l/ha ce ipak 95% preziveti i baciti seme za dogodine. Sa ekvipom ce biti bolje dejstvo ali ce kukuruz zastati i ako ostavis kontrolu videces razliku u porastu.