diesel d-60
Član
Mi smo na dve njive uvratine duplirali sa mezotrionom i nikosulfuronom jedina razlika do sada je sto nema ni jedne travke.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Dodao deterdzent(koji je zapenio) umesto okvasivaca i nisam video nivo vode u pumpi i dozu za 2 ha izrucim na 1.3ha.Nesto pametovao sa malo vode, i sve se poklopilo.Herbicidi Mezotrion i Nikosulfuron u punoj dozi.Inace kukuruz u 8 listu , ali sam zaboravio da uracunam i dva lista koja je mraz odneo.Kukuruz je bio izbeleo drugi dan nakon tretmana, ubrzo se povratio i sve vreme raste ali se sada u spartanju lomio na polovini, jer je tu bio krt od predoziranja, pa me interesuje sta dalje...Ako zahladi, ako je hibrid sklon tome bice biceva a narocito ako si promasio uzrast za 2.4. Da predoziras u preporucenom uzrastu, a da vremenske prilike su pogodne (noc nije hladna, nije doslo ekstremno mokro vreme) moguce da biceva nece ni biti.
Da dodam da sirak prskan u toj fazi laudisom i pri 2l/ha ce ipak 95% preziveti i baciti seme za dogodine. Sa ekvipom ce biti bolje dejstvo ali ce kukuruz zastati i ako ostavis kontrolu videces razliku u porastu.
Mala njiva, mala i mašina,Mala njiva, mala i mašina.
Za 20 dana nastavlja sirak punom parom da raste. Tamo gde fali sklopa kukuruza sirak se izgura i metlicu vec krajem juna formira i u julu si vec dobio semena za sledecih N godina. Dobra stvar je Dual Gold dogodine, o tome moze clan @Rakin da pise koji je prvi na forumu poceo borbu sa rezistentnim na ALS sirkom sistematski.Ja sam prskao laudisom pre 10ak dana kukuruz u 11-12om peru, i pobeleo je sirak. Posle koliko vremena se oporavlja i nastavlja da raste tj koliko vremena kukuruz ima da mu pobegne?
Kad smo kod toga,bio mi danas I drugi član foruma u poseti,NA.
Baš me prijatno iznenadio,kao i Bobo juče.Upoznali se,malo pričali i dogovarali prodaju traktora Case,čiji je inače zatupnik, ali za moja 4 ha nema tako malih traktora a jeftinih.
Čekam sledećeg forumaša u poset,da se navrši trojstvo.
Probaj pa vidi. Ako ga ne lomi idi slobodno. Prijalo bi mu spartanje.Da li cu moci da spartam(ferguson i imt spartac) ove kukuruze za 3-4 dana kad se zemlja dobro osusi ili sam zakasnio?