Kukuruz 2017

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vraćao sam se iz NS-a pa sam te video sa prskalicom i traktor sa cisternom:ppozdrav:

Kod nas ove godine isto najeb sa zicarom nema njive u kojoj ga nema ja na primer u suncokretu na drzavnoj njivi godinama nije bilo zito i opet se ove godine pojavio,jedni su vec presejali suncokret,kolege mi kazu oni su tretirano seme i jos pustili u red Force ili koji vec i opet ih zicar nagrdio.Sta se to desava i odakle tolika najezda. Imam njivu gde mi je dve godine zito na zito bilo ma ni traga od zicara,a eto na drzavnoj njivi se pojavio vidim ponegde da fali koje da nije nikao i ako ga zec nije pojeo onda je zicar probusio zrno i poneku stabljiku sam bio nasao osusenu sada vidim da ga ne dira kao da se suncokret otrgao.I sto je najgore mnogi se zale da iako im je seme zasticeno da ih nije zaobisao dali je postao imun ili su sto neko rece boje za kolace nemam pojma ali nije dobro.

Ja sam sejao jednu njivu kukuruz na strnjiste(jecam)bilo zicara po 3 sam nalazio kod jednog struka,mislio sam da ce ga svog pojesti,al nije ni 2% pojeo.KWS konsens je u pitanju.:ppozdrav:

dkc 4717 nosilac četvoromrazovske spomenice.
Tek sad se vidi lep oporavak od mraza.
j9u4vq.jpg

260qxkg.jpg

Au laćarac,pravi si majstor.Na celoj njivi samo dve travke,samo radi uroka,a kukuruzi postrojeni kao vojna garda kad dolazi Putin u Bg.

Ovo stvarno izgleda mnogo dobro,da ne ureknem...
Isao danas da vidim jel niklo sta kod mene,sejan 01.05 zp 555 nije lose mada smo 2 vrste omanuli moram ici da presejem....

Banvel ove godine oduvao korove. Doza 0.35-0.4-0.6l-0.7/ha sve uspelo 101%. Negde cemo se provuci sa samo jos Nikosulfuronom 1l/ha, spartanje i kombajn.

Setva 8.04. Pionir 9903 pipa ga nije pipnula imidakloprid odradio posao ,ali ima proređenog sklopa seme je u pitanju.
Photo0376.jpg
Photo0378.jpg

9911 Bolje nikao,bolje gura i izgleda
Photo0379.jpg
Photo0381.jpg

Ne znam da li je slucajnost, ali najslabije napreduje kukuruz koji nije fabricki zasticen. U pitanju je dkc 5222, dok ostali pioniri i dkc imaju i po dva lista vise.

Da ja sam do sadu uzimao s običnom zaštitom a sad smesurolom i vidim da ovaj puno bolje starta naspram onih .

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh