milovan vrsac
Član
Da,to mi je drugar poslao slike. Nije prasio seme,a ta parcela mu je 12kj,i ima dosta izbusenih biljaka. Sta tu moze da se radi? Ima li leka?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Aj mi još nešto reci.... Je l' je kukuruz izašao normalno pa ga sad žičar napao ili se odmah primetilo da fali biljaka?Sta tu moze da se radi? Ima li leka?
kukuruz je normalno izasao,sve lepo niklo,sklop bio ekstra,nije ga ni pipa dirala i odjednom je stao i poceo polako da se susi ... njiva je moja,kolega je okacio slike dok sam jos ja bio na njiviAj mi još nešto reci.... Je l' je kukuruz izašao normalno pa ga sad žičar napao ili se odmah primetilo da fali biljaka?
Sta bude sa tim biljkama,jel se osuse biljke?
E vidiš tako sam i ja platio školu prošle godine (a i ove godine sam rizikovao na jednom delu jedne njive i na jednoj relativno manjoj... razlog zašto sam već pisao) i mislim da više (nikad) neću rizikovati. Što se tiče "popravljanja" situacije pokušaj ovo ako imaš mogućnosti:kukuruz je normalno izasao,sve lepo niklo,sklop bio ekstra,nije ga ni pipa dirala i odjednom je stao i poceo polako da se susi ... njiva je moja,kolega je okacio slike dok sam jos ja bio na njivi
presejacu tu njivu,nema joj popravke,mislim da su pojeli i vise od 50%,njiva je jos uvek zelena al ti koji su osteceni su ostali mali,tek po neki se vidi veciE vidiš tako sam i ja platio školu prošle godine (a i ove godine sam rizikovao na jednom delu jedne njive i na jednoj relativno manjoj... razlog zašto sam već pisao) i mislim da više (nikad) neću rizikovati. Što se tiče "popravljanja" situacije pokušaj ovo ako imaš mogućnosti:
Upotreba mineralnih đubriva, pored toga što doprinosi smanjivanju šteta, koristi i suzbijanju larvi. Unošenjem amonijačne vode, za prihranjivanje okopavina, smanjuje se brojnost larvi za 54-65% (Susidko P.I.). Bakar i nikl pokazali su se toksičnim za larve. Odnošenje žetvenih ostataka sa polja (bala slame, posle strnih žita, na primer), doprinosi smanjivanju šteta na sledećoj kulturi.
http://agronomija.rs/2013/zicari-elateridae/
Malo kasnim, gužva .
Kukuruz je bio 5-6 lista, a na pojedinim mestima terao i sedmi, kada se računaju i oni sasušeni od mraza.
A ovo za Bentazon, nerazumem šta on može da šteti kukuruzu, jer nije hormonski, a najviše ga koristim zbog tatule, koja je kod mene ispala dominantni korov, sve ostalo sam manje više regulisao, ali ovo govno ima toliko semenki, i toliko godina joj traje seme, da se borim već više od deceniju, i nikako da je potpuno eleminišem, uvek je ima, i nesmem da joj dozvolim da dođe do novog semena.