Kukuruz 2017

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Samo iz preventive.U ostalom,žito nije student ni zapalio već onaj ćelavi Raša,koliko se sećsm!

sremac neznam zbog cega forsiras ta skuplja semena ja sa zp 427 i bacanje 120 kg petnestice u jesen 200 kg ure u prolece 2015 sam imao na 22 cm 56 metara po jutru prodo po 19 dinara 2016 na 22 cm imao 77 metara nadam se da ce biti 17 dinara pa zar je to malo ja mislim da vi malo ljudi treba da se raspitate na otkupnim mestima a ne samo od promotera

Joj tek tamo na otkupnim mestima ljudi iznose prinose za ponos..to ti nije merodavno..nego ko i vecina ovde,posejes na istoj njivi zaj tvoj sa kojim si zadoviljan i neki drugi za koji mislis da ti pase pa ces da vidis i sam..pa ko je lud da placa neka strana semena duplo vise od domacih ako isto rode..zapitaj se..

Od Maisadour-a je nekin hibrid imao beli čokov, najbolje da nazoveš promotera pa da pitaš koji je, nesećam se...

Poncho sam skidao uslužno pa znam,a Agrister sam posejao sebi(samo sam to imao od LG-a) pored drugih hibrida i drugih semenskih kuća sa crvenom šapurikom i bio mi je Agrister do lenije i tu je počeo da izbacuje belu šapuriku...znam jel uvek pratim otkose u povratku i tu se i trgo jel nisam video šapurike i pomislio sam da mi je zagušio kombajn.:osmeh:

Sad gledao u katalog i Agrister ima crvenu šapuriku,onda neznam koji hibrid bio u pitanju jel smo baš puno vrsta posejali u tu parcelu i nije to sad bilo nego pre 4-5 godina.A od LG-a sam imao samo njega.:sta:

Poslednja izmena:
Koji hibrid za silazu se bolje pokazao as 160, lg helen,mikado ili neki četvrti?, do sad sam sejao za silazu mikado i konsens a probao bi baš silazni neki. Parcela je u fulu nadjubrena.

Sent from my HTC Desire 620G dual sim using Tapatalk

Kod nas su vecina izbacili AS160 zbog toga sto izraste 4 metra a ima mali klipic pa je udeo stabla u odnosu na klip preveliki,tacnije u silazi malo zrna ima....

I ja sam za AS čuo isto to, kontam da probam Lg, mada ima još koji dan fore da se skontam.

Sent from my HTC Desire 620G dual sim using Tapatalk

Za AS je tacno ,ima tek toliko klipa da silaza pravilno prevri .
Ali kombinacija AS i Konsens je ubitacna.

Meni promoter Pionira preporucio P1535 za silazu. Ja cu na jednoj njivi verovatno da probam pola-pola sa AS160. Ja sam razmisljao da idem pola LG Helen pola AS. Ali mozda cu ipak Pionir.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh